5

juni

Voortgang onderhoud en reparatie Evinrude-motoren

BRP kondigde op 27 mei aan de productie van Evinrude E-TEC en E-TEC G2-motoren met onmiddellijke ingang stop te zetten. Onderhoud en reparatie in het Service Center van Reddingsbrigade Nederland kunnen doorgang vinden, maar nieuwe Evinrude-motoren worden niet meer geleverd. Reddingsbrigade Nederland gaat op zoek naar een andere partner, die buitenboordmotoren, trainingen en technische ondersteuning kan leveren.

De nieuwste 115 pk-buitenboordmotor van Evinrude en exemplaren van de oudste serie. (Foto: RN / MJ)

Wat betekent deze ontwikkeling op korte termijn voor reddingsbrigades? Voor Reddingsbrigade Nederland betekent dit dat er na 60 jaar dealerschap een einde komt aan het leveren van nieuwe buitenboordmotoren van Evinrude. BRP blijft de levering van onderdelen, het nakomen van de fabrieksgaranties voor recent aangeschafte exemplaren en bijpassende service garanderen. In het verlengde daarvan kan het Service Center voortgang garanderen voor de reddingsbrigades (en andere klanten). Reddingsbrigade Nederland blijft dan ook de aankomende jaren nog servicedealer. Overigens blijven waterscooters van Sea-Doo in productie; die zijn daarom als gebruikelijk leverbaar. De focus bij de zoektocht naar een andere merkleverancier ligt op een partij die het meest geschikt is op het gebied van samenwerking, techniek, assortiment en service.

Voor meer informatie en bij vragen is contact op te nemen met Stephen Zwenger, hoofd Service Center, via servicecenter@reddingsbrigade.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}