23

maart

Veilig stemmen bij Reddingsbrigade IJsselstein

Voor de Tweede Kamerverkiezingen werden verspreid over het land verschillende ruimtes ingericht als stemlokaal. Zo konden op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart stemmers terecht in de accommodatie van Reddingsbrigade IJsselstein.

Bondsbestuurslid Christa Grootveld in het stemlokaal. (Foto: Bernard Brosi)

,,Nergens kun je zo veilig stemmen als hier!”, stelde gastheer Bernard Brosi, brigademan in hart en nieren, met een lach. Hij heette er onder anderen Christa Grootveld, bondsbestuurslid van Reddigsbrigade Nederland, welkom.

Botenhuis
,,Ja, Reddingsbrigade¬†IJsselstein is wel op een heel speciale manier ingezet. Voor die drie stemdagen was het botenhuis omgetoverd tot stembureau van kiesdistrict 7 van IJsselstein. We hebben alleen de ruimte beschikbaar gesteld, met het stemmen zelf hebben wij ons natuurlijk niet bemoeid. Als geastheer optreden; dat was best een drukke taak. Stemmers die gebruikmaken van een rollator of een scootmobiel begeleiden, nieuwe stemmers wegwijs maken door te wijzen op de¬†kandidatenlijsten, waarvan een voorbeeld op een tafel was geplakt. Maar ook een praatje met wachtende stemmers maken, een snoepje geven aan kinderen die met hun ouders meekwamen, even op de kinderwagen passen of op een hond letten terwijl het baasje aan het stemmen is. Het was een dankbare ervaring. Zo’n duizend stemmers hebben ons botenhuis bezocht voor het uitbrengen van hun stem. Veel mensen weten nu waar in IJsselstein de reddingsbrigade huist.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}