6

maart

Uitslagen Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Afgelopen zaterdag 3 maart vond het NK SERC plaats in Zwolle. Bij de Junioren teams mag het team Staphorst 2 zich Nederlands Kampioen SERC 2018 noemen. Vanuit dit team was Marisha Talen tevens de beste leider van de junioren competitie. Bij de Senioren is het team Eindhoven 1 Nederlands kampioen SERC 2018 geworden en mag Bart Verdijk zich leiderskampioen Senioren SERC 2018 noemen.

SERC, Simulated Emergency Response Competition, is een competitie waarbij een team bestaande uit 4 redders binnen 2 minuten een ongeval scenario onder controle dient te krijgen en de slachtoffers in veiligheid moeten worden gebracht. In totaal deden 16 senioren teams en 4 junioren teams mee aan het NK.

De competitie bestond afgelopen zaterdag uit twee voorrondes. Het eerste scenario simuleerde dat er een ruzie was ontstaan tussen de inzittenden van twee boten, waarbij een boot kapseist en alle 6 inzittenden in het water terecht kwamen. Bij de tweede simulatie was een vlonder scheef gezakt waardoor er 6 mensen in het water terecht kwamen en moesten worden gered.
Na de twee voorrondes gingen de 8 beste teams door naar de  finale. De finale betrof een scenario van 3 minuten waarin door een storm een groot zeil door de wind op een boot terecht was gekomen en de 7 opvarenden in veiligheid gebracht moesten worden.

Uiteindelijk werd zowel bij de Junioren als bij de Senioren het best presterende team bepaald door de jury, maar ook op individueel niveau werd gekeken wie de beste leider was binnen de scenario’s.  Hieronder een overzicht van de beste teams en leiders van het NK SERC 2018:

Uitslag evenement
Junioren teamklassement
1. Staphorst 2
2. Eindhoven 1
3. Eindhoven 2

Junioren leidersklassement
1. Staphorst 2
2. Staphorst 1
3. Eindhoven 1

Senioren teamklassement
1. Eindhoven 1
2. Oss 2
3. Uden 1

Senioren leidersklassement
1. Eindhoven 1
2. Uden
3. Staphorst 1

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden.

Foto’s:  Geert Kleis

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}