29

november

Twee Nederlandse records tijdens Orange Cup 2021

Afgelopen weekend vond in de Amerena in Amersfoort de Orange Cup 2021 plaats. 50 clubs uit 12 landen streden tijdens 6 individuele en 5 team onderdelen om de medailles. Voor de Nederlandse deelnemers stond ook het Nederlands Kampioenschap Pool Events (individueel) op het spel.

Dit jaar werd van Eindhoven uitgeweken naar Amersfoort waarbij de Amerena een zeer goede gastheer bleek. Op zaterdagochtend opende burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort het toernooi dat voor de 6e keer plaats vond en liet zich daarbij uitgebreid informeren over de lifesaving sport.

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort opent Orange Cup 2021 Burgemeester Bolsius opent Orange Cup – foto: Marga Hartog

Tijdens het toernooi sneuvelde de nodige pr’s en werden 2 Nederlandse records verbroken. Chantal Senden zwom naar een recordtijd van 35,97 op de 50 meter manikin carry en Robin Kuijphof scherpte het Nederlands Junioren record op de 100 meter rescue medley aan naar 1:11.28.

Een internationaal toernooi als de Orange Cup is niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van vele vrijwilligers, officials, duikers en anderen die samen met het zwembad zorgen voor een soepel toernooi verloop. Dit jaar werd een extra beroep op hen gedaan zodat aan alle strenge extra corona maatregelen kon worden voldaan. Er kan met tevredenheid worden terug gekeken op een succesvol en sportief toernooi en de dank aan alle vrijwilligers en het zwembad daarbij is groot!

“Hoe kan je nog tevredener zijn, als je met dit team aan officials en vrijwilligers een dergelijk hoog niveau van een Orange Cup in Corona tijd succesvol neer kan zetten en laten verlopen, chapeau” – Wim de Klerk, Event Director Orange Cup

De Amerena zal op 8 en 9 juni 2022 ook het strijdtoneel voor het WK lifesaving voor militairen zijn. Op 26 en 27 november 2022 staat de 7e editie van de OrangeCup weer op de kalender.

Kijk hier voor de uitslagen van het NK Pool BAM
Kijk hier voor de uitslagen van de OrangeCup individueel
Kijk hier voor de uitslagen van de team onderdelen: HerenDames, Overall

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}