12

juni

Topscores brigades Staphorst en Den Helder en IRB Lifesaving Netherlands

Reddingsbrigade Den Helder, IRB Lifesaving Netherlands en Reddingsbrigade Staphorst zijn uitgeroepen tot gemeentewinnaar in het kader van de verkiezing Club van het Jaar 2019. Zij behaalden als genomineerden een relatief hoge score op basis van het aantal stemmen gedeeld door het aantal leden. Een prachtige prestatie, maar onvoldoende om tevens uitgeroepen te worden tot provinciewinnaar. De provinciewinnaars pitchen dinsdag 18 juni hun club voor een vakjury, bestaande uit professionals uit de sportwereld.

logo Club van het Jaar 2019
Alle sport- en cultuurverenigingen in Nederland werden uitgenodigd om zich te nomineren voor deze verkiezing (voorheen genaamd Vereniging van het Jaar) en hun kenmerkende verhaal te delen. Mede-initiatiefnemer NOC*NSF sprak van ‘een podium waar je waardering en erkenning krijgt voor al het moois dat op jullie vereniging plaatsvindt’. De organisatie kreeg in totaal 1.306 aanmeldingen binnen; een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Op de nominatiefase volgde de stemperiode (tot en met 7 juni).

Plaquette
Reddingsbrigade Den Helder, IRB Lifesaving Netherlands en Reddingsbrigade Staphorst eindigden respectievelijk als derde van Noord-Holland, vierde van Zuid-Holland en twaalfde van Overijssel. Als gemeentewinnaars ontvangen ze binnenkort een plaquette om zichtbaar te maken dat ze die toppositie hebben behaald. Reddingsbrigade Nederland verheugde zich over nog acht troeven: Reddingsbrigade LelystadVrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen, de Dordtse ReddingsbrigadeReddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, de dr. A. Staverman Brigade (Vlissingen), Reddingsbrigade Notwin Hoorn, de Heldense Reddingsbrigade. Alle genomineerden ontvingen een link naar een toolkit met gratis promotiemateriaal en een nieuwsbrief met daarin de stand van zaken en tips. Clubs konden zo makkelijk en snel zelf hun deelname kenbaar maken én hun achterban oproepen om te stemmen. Een eigen campagne bood de kans om nadrukkelijk in de spotlights te komen staan.

Juryoordeel
Elke provinciewinnaar wordt op Sportcentrum Papendal getoetst op thema’s, zoals ‘maatschappelijke impact’, ‘duurzaamheid’ en ‘betrokkenheid’. Op basis van het juryoordeel wordt vervolgens de Club van het Jaar 2019 (op de terreinen sport en cultuur) gekozen. De bekendmaking van de landelijke winnaars van het predicaat volgt uiterlijk 28 juni. Zij ontvangen masterclasses (naar keuze) van een expert en de productie van een professionele promotiefilm, waarmee ze zich nog meer in de schijnwerpers kunnen zetten. ,,Clubs zijn heel bijzonder, en dat mag gezien worden!’’, stelt NOC*NSF. Vertegenwoordigers van de organisatie reiken de prijzen symbolisch bij de verkozenen uit.

Alle informatie over de verkiezing Club van het Jaar 2019, inclusief overzichten van de gemeente- en provinciewinnaars, staat hier.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}