3

oktober

Strijdlust op Nederlands Kampioenschap Ocean Events voor aspiranten C-D-E

De Zevenhuizerplas aan de Siciliëboulevard in de Rotterdamse wijk Nesselande was voor het eerst de accommodatie voor het Nederlands Kampioenschap Ocean Events voor aspiranten C, D en E. Aan deze nationale titelstrijd, die officieel ook voor buitenlandse ploegen was opengesteld, namen zaterdag 7 september 68 jonge sporters deel. Zij waren afkomstig van acht brigades: Amersfoort, Heythuysen, Dordrecht, Gouda, Echt, Rosmalen, Vlissingen en Delft.

Open NK C-D-EAlle benodigde parcoursen voor dit NK werden geprepareerd door de Goudse Reddingsbrigade, die ook de catering verzorgde. Bondsbestuurslid Erik van Daalen, portefeuillehouder Opleidingen & Sport en voorzitter van de Programmaraad Sport Evenementen, verrichtte de openingshandeling. Hij gaf het startsein voor het individuele onderdeel beach flags. Daarna stonden voor de meisjes en de jongens de board race en de run-swim-run op het programma. Gevolgd door een speciale uitvoering van oceanman/oceanwoman. ,,Deze sporters leggen daarbij het parcours af in de volgorde board – swim – board – run”, licht NK-projectleider Marian Zengerink toe. ,,Dit onderdeel is een afgeleide van oceanman/oceanwoman bij de junioren en senioren; zij hebben een parcours waarbij ze board – swim – ski – run doen. De ski is voor de aspiranten nog niet van toepassing.” Andere sportonderdelen in Nesselande waren beach sprint, rescue tube rescue en board rescue.

Weersomstandigheden
Vervolgens had overleg met de coaches plaats en werd besloten van de drie geplande teamonderdelen alleen de cameron realy te doen; in verband met de verwachte slechte weersomstandigheden vervielen de swim relay en de beach relay. ,,Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en hebben we twee teamonderdelen moeten laten vervallen. Veel regen, en dan ook harde buien, die wel kort waren. Er stond een koude wind. Aan het eind gaf Buienradar zelfs hagel aan. Veiligheid gaat voor alles. Sommige jongere sporters waren door en door koud. De watertemperatuur was beter dan boven water. Het was desondanks een leuke wedstrijd, met nieuwe jonge deelnemers.”

Alle informatie over het NK Ocean Events voor aspiranten – categorieën C (geboortejaren 2007 tot en met 2005), D (2010 tot en met 2008) en E (2012 en 2011) – staat op www.rednedlifesavingsport.nl. De uitslagen staan ook hier.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}