15

mei

Stemmen op reddingsbrigades bij verkiezing Club van het Jaar 2019

De nominatiefase voor de verkiezing Club van het Jaar 2019 is gesloten. Reddingsbrigade Nederland heeft tien troeven: Reddingsbrigade Lelystad, Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen, Reddingsbrigade Staphorst, de Dordtse Reddingsbrigade, Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, de dr. A. Staverman Brigade (Vlissingen), Reddingsbrigade Den Helder, Reddingsbrigade Notwin Hoorn, de Heldense Reddingsbrigade en IRB Lifesaving Netherlands.

logo Club van het Jaar 2019Alle sport- en cultuurverenigingen in Nederland werden uitgenodigd om zich te nomineren voor Club van het Jaar 2019 en hun kenmerkende verhaal te delen. Inschrijven kon uiterlijk op 13 mei. De organisatie kreeg via de website 1.306 aanmeldingen van sport- en cultuurclubs binnen; een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.
 
Stemperiode
De nominatiefase van deze verkiezing (voorheen genaamd Vereniging van het Jaar) is overgegaan in de stemperiode, die tot en met 7 juni loopt. Alle inschrijvers ontvingen een link naar een toolkit met daarin posters, banners en persberichten die zijn te personaliseren. Clubs kunnen zo makkelijk en snel zelf kenbaar maken dat ze meedoen én hun achterban oproepen om te stemmen. Ook de negen reddingsbrigades en IRB Lifesaving Netherlands zullen ter versterking van hun nominatie gebruikmaken van het gratis promotiemateriaal, waaronder het verkiezingslogo, om leden en andere belangstellenden te mobiliseren en zoveel mogelijk stemmen te scoren. Alle deelnemers komen bij zo’n campagne nadrukkelijk in de spotlights te staan; zij krijgen immers de kans om te laten zien wie ze zijn, wat ze uniek maakt en wat hun kracht is. Mede-initiatiefnemer NOC*NSF spreekt van ‘een podium waar je waardering en erkenning krijgt voor al het moois dat op jullie vereniging plaatsvindt’. De genomineerden ontvangen bovendien regelmatig een nieuwsbrief van de organisatie met daarin de stand van zaken en tips om stemmen te werven.
 
Provinciewinnaars
Op 11 juni volgt de bekendmaking van de gemeente- en provinciewinnaars, zijnde de genomineerden met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden). De provinciewinnaars pitchen op 18 juni hun club voor de vakjury, bestaande uit professionals uit de sportwereld. De winnaars van het predicaat Club van het Jaar 2019 op de terreinen sport en cultuur worden op 28 juni door hen bekendgemaakt. Zij ontvangen masterclasses (naar keuze) van een expert en de productie van een professionele promotiefilm, waarmee ze zich nog meer in de schijnwerpers kunnen zetten. ,,Clubs zijn heel bijzonder, en dat mag gezien worden!’’, stelt NOC*NSF.
 
De verkiezing Club van het Jaar 2019 is ook te volgen via: Twitter, Instagram, Facebook en YouTube.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}