15

oktober

Sportactie ‘Proef de Sport’ per direct stopgezet

Albert Heijn en NOC*NSF hebben besloten de sportactie ‘Proef de Sport’ per direct stop te zetten. Dit volgt op de gedeeltelijke lockdown die het kabinet dinsdag 13 oktober ter bestrijding van het coronavirus aankondigde. ,,Dit is binnen de nieuwe maatregelen onmogelijk”, oordeelden de initiatiefnemers. De reddingsbrigades in Zwolle, Sint Maartenszee, Breda, Hoorn, Deventer, Venlo en IJmuiden meldden zich voor de sportactie aan.

De gedeeltelijke lockdown betekent voor de sport dat iedereen vanaf 18 jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand, alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen, en dat wedstrijden niet zijn toegestaan (met uitzondering van jeugd en topsport). Kleedkamers en kantines zijn dicht. Dat geldt in ieder geval tot 27 oktober 2020.

Maatregelen
,,Sportclubs hebben hun handen vol met het toepassen van de nieuwe maatregelen”, stelt de organisatie achter ‘Proef de Sport‘. ,,Het ontdekken van nieuwe sporten op sportclubs past niet bij een gedeeltelijke lockdown, die erop gericht is om reisbewegingen en sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Dit alles maakt het aanbieden van sport voor ‘Proef de Sport’ nog maar zeer beperkt mogelijk. Albert Heijn en NOC*NSF zijn hierdoor genoodzaakt om de sportactie te beëindigen. Gezondheid en veiligheid staan voorop. We bedanken alle clubs die hebben meegedaan. De inzet van jullie was geweldig en wij betreuren het dat de sportactie hiermee voortijdig tot een einde komt.” Daarnaast wordt gesteld: ,,Sport en bewegen; het is goed voor ons immuunsysteem. Blijf daarom zeker de komende periode in beweging, houd jezelf fysiek en mentaal sterk en zorg voor gezonde voeding. Een goede weerbaarheid van iedereen is in de strijd tegen corona van essentieel belang. Zorg voor jezelf en elkaar!”

Proeflessen
De organisatie vraagt de sportclubs het navolgende te doen om ‘Proef de Sport’ goed af te sluiten:

Beslis of je de proeflessen waar deelnemers zich reeds voor aangemeld hebben nog laat doorgaan (indien dat mag binnen de nieuwe maatregelen). Informeer de deelnemers hierover per e-mail; dan is het voor hen ook duidelijk wat er gaat gebeuren. Houd een lijst bij van deelnemers die niet meer aan de proefles(sen) kunnen deelnemen en nodig hen, zodra de coronaregels dit weer toelaten, uit om alsnog deel te nemen aan een proefles bij jou op de club. Zo houd je het contact met geïnteresseerde sporters warm.

Sportclubs hoeven hun huidige sportaanbod op Clubbase niet zelf te annuleren. De organisatie past het platform ‘Proef de Sport’ zo aan dat niemand meer proeflessen kan boeken. Bij vragen over de sportactie is contact op te nemen met de SportSupport Helpdesk via sportactie@nocnsf.nl en via WhatsApp, Twitter of de Live Chat-button op Clubbase.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}