26

november

Sleutels reddingsboot RNR490 voor eerste koper Reddingsbrigade Utrecht

Reddingsbrigade Utrecht is de eerste koper van de door Reddingsbrigade Nederland ontwikkelde RNR490. Deze nieuwe reddingsboot is vrijdag 9 november met de bijbehorende sleutels overgedragen aan penningmeester Tom Meijer. Hij geeft aan: ,,Een grote aankoop, die wij als lokale reddingsbrigade te danken hebben aan gulle bijdragen uit de Utrechtse gemeenschap.”

eerste RNR490 - collage,,Begin 2018 zijn we gestart met een onderzoek naar de aanschaf van een tweede snelle eenheid binnen Reddingsbrigade Utrecht”, bericht Meijer. ,,Onze oudste reddingsvlet, uit de jaren 60, zou daarna met pensioen kunnen. De evenementen die we jaarlijks beveiligen, tonen een stijgende vraag naar inzet van een snelle eenheid. Ons eerste doel was om de eenheid gefinancierd te krijgen met sponsorbijdragen uit de regio. Bijkomend doel was een tweede snelle eenheid te verkrijgen die qua gebruiksgemak meer kan bieden dan de R3 die we twee jaar geleden tweedehands bij de bond kochten.”

Bewegingsvrijheid
,,De beschikbare sponsorgelden, inclusief een eigen investering van de brigade, bleken toereikend om de gloednieuwe RNR490-demo van Reddingsbrigade Nederland over te nemen. Een boot die qua ruimte in de kuip meer bewegingsvrijheid biedt; je neemt gemakkelijk zes mensen aan boord, die allen fatsoenlijk kunnen zitten tijdens het varen. We verwachten met deze tweede snelle eenheid van Utrecht de komende jaren veel bewakingen te kunnen uitvoeren.”

Bestelling
Stephen Zwenger, hoofd Service Center van het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland: ,,Dit is de eerste boot van de serie RNR490 gebouwd in eigen beheer van Reddingsbrigade Nederland. Met enige trots hebben we deze mogen overhandigen aan Tom Meijer van Reddingsbrigade Utrecht. Afgelopen zomer mochten brigades de boot testen, waarna we veel positieve reacties hebben ontvangen. Inmiddels zijn er meerdere boten in bestelling en zijn ze al vol in productie. Die zullen medio april of mei worden geleverd.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}