6

juli

Schenking waterscooter aan Reddingmuseum

Dankzij een schenking van Reddingsbrigade Nederland is de collectie van Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers uitgebreid. Werd in 2019 al de reddingsboot Ab Bas naar Den Helder gebracht, dinsdag 30 juni volgde een waterscooter van het type Sea-Doo GTX. Ook deze aanwinst is presentatie- en gebruiksgeschikt gemaakt door het Service Center van het Landelijk Bureau in IJmuiden.

Waterscooter in Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. (Foto: RN)

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is hét museum in Nederland van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te ontdekken wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. ,,Wij willen het hele verhaal van het reddingwezen in Nederland onder de aandacht brengen bij een breed publiek en blijven vertellen; van vroeger en van nu”, stelt de organisatie.

Tentoonstelling
Reddingsbrigade Nederland en de bij haar aangesloten reddingsbrigades worden door het Reddingmuseum gezien als een onmisbaar onderdeel van dat verhaal. Om dit deel goed naar voren te kunnen brengen, is de behoefte uitgesproken om de permanente tentoonstelling uit te breiden met vaartuigen en ander (historisch) materiaal. Hiermee is de afgelopen jaren een begin gemaakt. Het is de intentie om nog in 2020 te komen tot een volwaardig ingerichte presentatielocatie, waarbij het werk van de reddingsbrigades en hun lifeguards alsook de ontwikkeling daarvan in de loop van meer dan 100 jaar centraal staat. De geschonken waterscooter, die van 2010 tot 2019 bij Reddingsbrigade Vlissingen dienst deed, is nu een blikvanger voor bezoekers van het museum. Zij kunnen het vaartuig op de benedenverdieping niet alleen bewonderen, maar mogen er ook op plaatsnemen en zo een ervaring extra opdoen. Een populaire mogelijkheid, gegeven het feit dat met name veel kinderen er al graag in bijvoorbeeld de Ab Bas klimmen.

Kijk hier voor meer informatie over het Service Center van Reddingsbrigade Nederland.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}