23

mei

Samenwerking in campagne zonpreventie

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog zeer regelmatig door de kracht verrassen. Negentig procent van alle Nederlanders is weleens verbrand in de zon en maar liefst vijftig procent is weleens zwaar verbrand. Dat blijkt uit het ‘Nationale Zonrapport 2022’, uitgegeven door UV-Fashions. Reddingbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. Vandaar dat de organisatie samen met UV-Fashions en Happy Skinz de handen ineenslaat om de eigen lifeguards en het publiek te informeren over de noodzaak van bescherming tegen uv-straling.

Reddingsbrigade Wijk aan Zee nam op woensdag 18 mei de eerste dispenser in ontvangst. (Foto: Reddingsbrigade Nederland)

Een overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon kan leiden tot huidkanker. Door het bewust worden van de gevaren van overmatige blootstelling aan uv-straling kunnen we helpen met het terugdringen van huidkanker.

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Vrijwilligers van lokale reddingsbrigades waken preventief over de veiligheid en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Goede preventie begint bij jezelf. In dat kader mag Reddingsbrigade Nederland bijna zeventig Happy Skinz-zonnebrandcrèmepakketten beschikbaar stellen aan lokale reddingsbrigades met een toezichtsfunctie langs de kust en bij recreatiegebieden.

De goed ingesmeerde lifeguards delen vervolgens preventieflyers uit aan de gasten die ze in hun gebied mogen verwelkomen. De flyer bevat informatie over de gevaren van uv-straling. Ook worden er posters opgehangen om publiek breder te informeren. Via deze preventieve uitingen kunnen mensen ook met korting uv-werende middelen bestellen en de betrokken organisaties ondersteunen met hun missie.

Happy Skinz biedt laagdrempelige en effectieve manieren voor het aanbrengen van zonnebrand, waardoor mensen eerder geneigd zijn zich te beschermen tegen verbranding door de zon.

UV-Fashions heeft een collectie met hoogwaardige uv-kleding, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Vanuit een diepgewortelde missie werken zij aan huidkankerpreventie en bewustwording.

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. De organisatie doet het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland rijk is. Daarbij is ook de boodschap om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Zie voor meer informatie de campagnepagina en het Nationale Zonrapport 2022.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}