16

oktober

Reddingsbrigade steunt online Safety Clinic NKV

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) organiseert voor zondag 18 oktober een Safety Clinic. Als gevolg van de coronamaatregelen is de gebruikelijke fysieke bijeenkomst vervangen door een online versie, die van 20.00 tot 21.30 uur duurt. Reddingsbrigade Nederland en de KNRM verlenen hieraan medewerking.

De NKV verzorgt jaarlijks tijdens het kitesurfseizoen, dat loopt van april tot en met oktober, Safety Clinics. Dat gebeurt in normale tijden op verschillende spots en tijdens events, in samenwerking met onder meer scholen, Reddingsbrigade Nederland en de KNRM.

Presentatie
De gratis te bezoeken Safety Clinics zijn volgens de NKV nuttig voor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers. ,,Tijdens deze Safety Clinics houden wij een interactieve presentatie over veiligheid tijdens kitesurfen en wordt geoefend in de praktijk. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: stroming, getij, weer en de ‘self rescue’.” Kitesurfers moeten wetenschap hebben van hun niveau, de spots, de (weers)omstandigheden, de eigen ‘gear’, de veiligheid op het water (voorrangsregels en signalen) en wat te doen in noodsituaties. Met het oog op dat laatste aspect vertellen sprekers van Reddingsbrigade Nederland en de KNRM over hun rol bij kitesurfers in nood. Namens Reddingsbrigade Nederland spreekt ditmaal Kees Buis, coördinator Zakelijke Dienstverlening op het Landelijk Bureau en verbonden aan de IJmuider Reddingsbrigade.

Nadere informatie, waaronder de Zoom-link, wordt geplaatst op de Facebook-pagina en de Instagram-pagina van de NKV. Wie zich beter wil verdiepen in veiligheid kan alvast de ‘safety tips‘ op de website van de NKV doornemen.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}