5

oktober

Reddingsbrigade sluit overeenkomst met Toyota voor hulpverleningsvoertuigen

Reddingsbrigade Nederland is een samenwerking aangegaan met Toyota Nederland. Algemeen directeur Koen Breedveld en Jan-Christiaan Koenders van Toyota-importeur Louwman & Parqui sloten een overeenkomst voor de voordelige aanschaf van Toyota-modellen die als hulpverleningsvoertuig kunnen worden ingezet. Zij zetten er zaterdag 29 september hun handtekening onder. Dat gebeurde ter gelegenheid van de meet-and-greet met de Land Cruiser, de Hilux, de RAV4 én de nieuwe reddingsboot RNR490.

Toyota - RNR490Voorafgaand aan de ondertekening spraken gastheer Breedveld en Koenders hun waardering uit voor het werk van lifeguards, die een belangrijk en betrouwbaar voertuig binnen handbereik hebben. Reddingsbrigades kunnen dankzij deze overeenkomst tegen gunstige voorwaarden de Toyota-modellen aanschaffen. In nauwe samenwerking tussen beide partijen is de Land Cruiser al volledig aangepast naar de behoeften van kustbrigades ten aanzien van hulpverleningswerk op het strand en in de duinen.
Demonstraties
Ruim 40 belangstellenden kwamen voor de meet-and-greet naar Post De Waecker van de IJmuider Reddingsbrigade. Daar stonden twee voertuigen van Reddingsbrigade Nederland en de nieuwe RNR490 opgesteld. Deze werden uitvoerig bekeken en er was alle ruimte om vragen te stellen. Demonstraties maakten duidelijk hoe met de voertuigen gereden en met het vaartuig gevaren kan worden. Ook konden de bezoekers zelf ervaren wat de drie modellen geleverd door Toyota Nederland voor mogelijkheden hebben. Hiervoor was een parcours op het IJmuider strand uitgezet. De deelnemende reddingsbrigadechauffeurs kregen begeleiding van Toyota-experts op het gebied van terreinrijden en maakten kennis met de eigenschappen van de Land Cruiser, de Hilux en de RAV4.
 
Verbeteringen
Toyota werkt volgens de filosofie om keer op keer kleine verbeteringen door te voeren, waarbij de gebruiker centraal staat. Een voorbeeld hiervan is de motorkap van de Land Cruiser. Koyari-San, al 30 jaar werkzaam bij Toyota en hoofdingenieur van de Land Cruiser, bracht voor het gebruik in de duinen in het midden van de hoge motorkap een verlaging aan om sneller zicht te krijgen op het voorliggende terrein. Koenders gaf namens Louwman & Parqui aan verheugd te zijn over de ontwikkeling van deze auto. Hij toonde zich trots op het feit dat het Toyota-logo op de stranden te zien is in dienst van de 5.000 lifeguards die hun belangrijke werk als vrijwilliger uitvoeren voor de bezoekers van onze stranden.
 
RNR490
Reddingsbrigades toonden eerder al hun belangstelling voor een testvaart met de RNR490. Toen en opnieuw waren ze enthousiast over de goede eigenschappen van de nieuwe reddingsboot. Die komen tot uiting bij bijvoorbeeld flinke golven, mede door de diepe V-vorm van de romp, die ervoor zorgt dat de RNR490 als het ware door elke golf heen snijdt. De ruimte aan boord in het algmeen, maar in het bijzonder voor liggende patiënten, is eveneens een groot pluspunt. Er was veel waardering voor de robuustheid van de RNR490, waaruit tevens de kwalitiet spreekt.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}