29

november

Reddingsbrigade Nederland ontvangt 185.523 euro van Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij maakte bekend dat de Nederlandse sport en 18 goede doelen samen 59,6 miljoen euro ontvangen. Dit is een deel van de totale afdracht van Nederlandse Loterij over 2018, die 161,2 miljoen euro bedraagt. Donderdag 9 mei werd door middel van een cheque zichtbaar welk bedrag hiervan voor Reddingsbrigade Nederland is bestemd: 185.523 euro.

 
Nederlandse Loterij - afdracht
Bijeenkomst in het kader van de jaarlijkse afdracht van Nederlandse Loterij. (Foto’s: RN)

Nederlandse Loterij investeert jaarlijks haar volledige opbrengst. Over 2018 draagt Nederlandse Loterij de navolgende bedragen af: 43.200.000 euro aan de Nederlandse sport (NOC*NSF en 74 sportbonden), 16.400.000 euro aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging (via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland / ALN), 101.600.000 euro aan de Staat der Nederlanden (via het Ministerie van Financiën).

Trots
Bij de feestelijke bijeenkomst in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam werd toegelicht hoe belangrijk Nederlandse Loterij de financiering van de Nederlandse sport en de ondersteuning van de goede doelen vindt. Met als insteek: bijdragen een het realiseren van doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Niels Onkenhout, algemeen directeur Nederlandse Loterij: ,,Jaarlijks maken we heel veel mensen blij met mooie prijzen en dragen we een groot deel van onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving, de sport en achttien goede doelen. We zijn er trots op dat wij ruim 161 miljoen mogen teruggeven aan Nederland.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}