10

april

Reddingsbrigade Nederland neemt nieuw vaar- en voertuig in ontvangst dankzij bijdrage van het Dorus Rijkers Fonds

Dinsdag 10 april heeft Reddingbrigade Nederland haar nieuwste voertuig en reddingsboot in ontvangst genomen op het Landelijk Bureau in IJmuiden. Dankzij een bijdrage van het Stichting Helden der Zee-Fonds “Dorus Rijkers” zijn een nieuw hulpverleningsvoertuig en een Tinn-Silver 550 Rescue reddingsboot ter ondersteuning van het reddingswerk aangeschaft. Vandaag vond de officiële overdracht plaats en dat werd feestelijk gevierd.

Vera  Vree, bestuurslid van Stichting Helden der Zee-Fonds “Dorus Rijkers”,   doopte  tijdens het officiële moment de 33e Tinn-Silver 550 Rescue.  Stichting Helden der Zee –Fonds “Dorus Rijkers” heeft van oudsher als doel om waar dat nodig is steun te verlenen aan (familie van) redders van schipbreukelingen, tegenwoordig helpt het Dorus Rijkers Fonds ook in andere opzichten bij het ondersteunen van reddingsorganisaties met een maritieme achtergrond. Het fonds ziet Reddingsbrigade Nederland, inclusief de daaraan verbonden brigades, als een waardevolle maatschappelijke reddingsorganisatie een heeft daarom gehoor gegeven aan het donatieverzoek voor een bijdrage aan de aanschaf van een nieuwe hulpverleningsvoertuig en reddingsboot.

De reddingsboot, een Tinn-Silver 550 Rescue is de 33e in de rij van deze nieuwe vaartuigen die een aantal jaar geleden zijn ingevoerd ter vernieuwing van de Nationale Reddingsvloot. Het is een snel type vaartuig dat geschikt is om te varen in ondergelopen gebied en waarin meerdere slachtoffers  kunnen worden vervoerd. Dit vaartuig zal vanaf vandaag ook gelijk ingezet worden bij de Leiderdorpse Reddingsbrigade voor hulpverlening op en rond het water en tijdens evenementen en bij overstromingsrampen. Het hulpverleningsvoertuig, een Toyota Landcruiser, is een auto voorzien van brandcard, EHBO materialen en een  AED en is ook geschikt om te rijden op het strand. Dit voertuig  zal beschikbaar  zijn ter ondersteuning  van de reddingsbrigades in hun dagelijkse taken.

Foto: Ko van Leeuwen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}