1

september

Reddingsbrigade Nederland kiest voor duurzaam

Bij veel lokale reddingsbrigades worden stappen genomen om de werkzaamheden meer energieneutraal uit te kunnen uitvoeren. Strandfietsen, supboards in plaats van vaartuigen, geïsoleerde posten met warmtepompen en pv-panelen. Ook op het Landelijk Bureau staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds een jaar liggen daar honderd pv-panelen op het dak. Elektrische auto’s kunnen er voor de deur worden opgeladen.

Sinds een jaar liggen er honderd pv-panelen op het dak van het Landelijk Bureau. (Foto: Suzanne Heikoop)

Stephen Zwenger, hoofd van het Service Center: ,,We zijn een aantal jaren terug begonnen met het vervangen van de verlichting; alles is nu led. In september 2020 heeft een bedrijf honderd pv-panelen aangeboden en geïnstalleerd op het dak van de werkplaats. Dat was een erg mooi gebaar. We hebben er ook al veel profijt van gehad. Het Landelijk Bureau is, sinds de plaatsing, energieneutraal. Doordat er sinds de coronacrisis meer medewerkers thuiswerken, leveren we nu zelfs stroom terug.”

Laadpaal
Recent is een laadpaal voor elektrische auto’s bij het pand aan de IJmuider Dokweg geplaatst. ,,De dubbele laadpaal staat er nu vooral voor gasten, maar wellicht worden hier in de toekomst ook dienstauto’s vervangen door elektrische varianten.” Een zuinige optie voor de verwarming in het Service Center staat nog op zijn wensenlijstje. ,,In de winter moeten we deze grote ruimte verwarmen, maar dat kost nog veel stroom en gas. Voor ondernemers die willen helpen met het verduurzamen van de verwarming of die op een andere manier kunnen helpen, houden we ons van harte aanbevolen!”

Voor meer informatie over het sponsoren van duurzame oplossingen, is contact op te nemen met relatiemanager / fondsenwerver Marc van Welsem via mvwelsem@reddingsbrigade.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}