19

augustus

Reddingsbrigade Nederland blij met aandacht in politiek voor zwemveiligheid

Kinderen moeten tijdens ‘natte’ gymlessen leren wat de gevaren zijn van zwemmen in open water. Daarvoor pleit de SP in het nieuwe actieplan ‘Zwemvaardigheid en Zwemveiligheid in Nederland – Hoe het risico op verdrinkingen te verkleinen’. Reddingsbrigade Nederland en de Nationale Raad Zwemveiligheid steunen dit initiatief van Tweede Kamerlid Michiel van Nispen.

Van Nispen en medeopsteller van het rapport Hanne Drost (beleidsmedewerker SP-Tweede Kamerfractie) stellen in het actieplan: ,,Nederland is een waterrijk land. Leren zwemmen is daarom een noodzakelijke vaardigheid. Er zijn in Nederland uitstekende zwemvoorzieningen, maar we zien minder mensen zwemmen en een stijging in het aantal verdrinkingen in Nederland.’’ De SP doet voorstellen om de zwemvaardigheid en zwemveiligheid te verbeteren, vanuit de overtuiging: ,,Goede zwemvaardigheid is nog altijd het startpunt om het risico op verdrinking te verkleinen.’’

Waterveiligheidsplan
Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, geeft in reactie op het SP-initiatief aan: ,,Nog steeds verdrinken er mensen onnodig. Met betere voorlichting, nog betere zwemlessen en meer aandacht voor de veiligheid bij recreëren in open water, kunnen we echt het verschil maken. Reddingsbrigade Nederland is bereid om daarop in te zetten en roept de betrokken ministeries en overheden op om daar meer werk van te maken, bijvoorbeeld door te komen tot een nationaal waterveiligheidsplan.”

Zie het artikel ‘SP wil verdrinkingen tegengaan en presenteert actieplan’ op de SP-website.
Zie het artikel ‘SP wil ‘natte’ gymlessen: ‘Alleen zwemles is onvoldoende’’ op Ad.nl.

Zie het artikel ‘SP: Kinderen moeten les krijgen in zwemmen in open water’ op NOS.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}