18

juli

Reddingsbrigade koestert herinneringen aan Te land, ter zee en in de lucht

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de eerste aflevering van Te land, ter zee en in de lucht te zien was. Op 22 juni 1973 werden in Enkhuizen de eerste opnames gemaakt. Vanaf 26 mei 1990 werkten leden van reddingsbrigades mee aan zo’n 140 afleveringen van dit langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie. Herinneringen worden nu opgehaald met een serie Het beste van…

Te land, ter zee en in de lucht zorgde voor groots enthousiasme. Het evenement voor creatieve waaghalzen trok jarenlang vele deelnemers, bezoekers en kijkers in de huiskamer. Omdat het een van de belangrijkste en bekendste programma’s van de TROS was, zette AVROTROS de deuren open voor herinneringen. In Het beste van… 50 jaar Te land, ter zee en in de lucht komen alle hoogtepunten en bekende sleutelfiguren uit de 230 afleveringen voorbij.

Jubileumafleveringen
Reddingsbrigade Nederland en haar lokale reddingsbrigades kijken met veel plezier terug op die tijd. ”We deden iedere keer met zo’n veertig brigadeleden mee; varende en zwemmende redders, duikers en rubberboten”, zo beschrijft de destijds nauw betrokken brigademan in hart en nieren Bernard Brosi de medewerking. ”Het is bijna zover; zaterdag 22 juli zal aflevering 1 van Het Beste van… 50 jaar TLTZ en in de lucht te zien zijn, vanaf 20.30 uur op NPO 1. Onlangs mochten we meewerken aan de derde van de vier jubileumafleveringen. Het is een heel erg leuk programma geworden. Allemaal kijken dus, in pyjamapak natuurlijk.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}