8

november

Reddingsbrigade De Streek presenteert activiteiten tijdens werkbezoek directeur

Reddingsbrigade De Streek greep het werkbezoek van Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, aan om een goed beeld te scheppen van de eigen activiteiten. Na een introductie door voorzitter Bob Koelman stond zaterdag 3 november in Grootebroek kennismaking met waterhulpverlening, zwemlessen, opleidingen en EHBO op het programma.

werkbezoek RB De StreekOm Breedveld te laten ervaren hoe daar het varend redden getraind wordt, werd op het terrein van waterhulpverlening flink uitgepakt. ,,Samen met een aantal van de leden die in opleiding zijn en de directeur is een les ‘kind vermist’ gedraaid”, zegt Koelman in een terugblik. ,,Hiervoor zijn onder meer de drie boten en twee lifeboards, welke de reddingsbrigade in gebruik heeft, ingezet.” Aansluitend volgde een rondleiding door clubgebouw De Bink.

Opleidingsseizoen
Het volgende onderdeel was aanwezigheid tijdens de zwemlessen in het nabije zwembad De Kloet. ,,Met een uitleg over hoe ons opleidingsseizoen in elkaar zit. De lesopbouw, opleidingen en het kader kwamen daarbij aan bod. Na die rondgang was er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met ons kader.” Terug in het clubgebouw boden een kleine presentatie door de voorzitter en een jaarfilm met een toelichting van de erevoorzitter een overzicht van de activiteiten van het afgelopen seizoen. ,,De afdeling EHBO kwam langs om de directeur mede te delen dat Reddingsbrigade Nederland door de voorzitter van het afdelingsdistrict EHBO wordt voorgedragen als mogelijke kandidaat voor de gouden speld. Volgend jaar mei zal blijken of een nominatie kan worden omgezet in een daadwerkelijke prijs.”

Waardering
,,Dit werkbezoek bij RB De Streek heeft me blij verrast”, aldus Breedveld. ,,Wat me met name aansprak, was de sfeer. Binnen de brigade werken de diverse geledingen op een prettige manier samen. Daar sprak veel positiviteit uit. Klaarblijkelijk wordt dat gewaardeerd, want er staat in de kop van Noord-Holland een sterk bestuur dat zich gesteund weet door jonge actieve commissies en een betrokken gemeentebestuur. En wat een gebouw! Ik heb al veel mooie en sterke brigades mogen bezoeken. RB De Streek behoort zeker tot de groep van brigades die het goed voor elkaar hebben!” Zijn complimenten tijdens het afsluitend gesprek voelden voor De Streek als een warm bad. Koelman: ,,De weg die wij zijn ingeslagen als reddingsbrigade kreeg een blijk van waardering van de directeur, wat met gepaste trots is ontvangen. Wij danken hem voor zijn aanwezigheid en kritische vragen.”

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}