7

april

Reddingsbrigade biedt hulp in ‘s-Gravenzande

De ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade werd zondag 5 april ingezet op het strand ter ondersteuning van de politie en de gemeentelijke handhavers. Hiervoor kwamen meerdere lifeguards en een terreinvaardig voertuig in actie, vooral om eventuele drukte te signaleren.

Strandtoezicht in coronatijd door de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade. (Foto: RN)

,,De reddingsbrigade is breed inzetbaar”, stelt Tom Ouwerling van de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade, die betrokken was bij deze speciale inzet. ,,Met het prachtige weer zouden veel dagjesmensen naar het strand kunnen komen, om te genieten. Maar om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moet iedereen juist zoveel als mogelijk thuisblijven en anderhalve meter afstand houden.”

• Your browser does not support playing this Video

Samenwerking
,,De gemeente Westland sloot uit voorzorg parkeerplaatsen af en met mooie dagen staat beveiliging paraat om automobilisten te laten omkeren. De maatregelen van de gemeente en de samenwerking tussen de verschillende partners hadden effect, want echt druk is het niet geweest. Hoewel Nederland onderdeel is van een internationale crisis, is het toch bijzonder om tijdens een mooie dag op het strand zo weinig bezoekers te zien. Desondanks zijn we dankbaar om een klein steentje bij te dragen en de gemeente te ondersteunen. Het werk van de reddingsbrigade wordt in deze tijd wel sterk beïnvloed door het coronavirus. Bij incidenten is het noodzakelijk om beschermende kleding te dragen. En hoe zal het bewakingsseizoen er in de zomer uit zien? Elke lifeguard weet: ‘kalmte zal u redden’. En dat is bij deze crisis ook het advies.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}