3

mei

Overdracht nieuwe waterscooter voor Katwijkse Reddingsbrigade

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) nam een rescue water craft (RWC) in ontvangst bij het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland. De overdracht van deze nieuwe waterscooter had vrijdag 19 april plaats. Reinier Katerberg, allround monteur van het Service Center, overhandigde de sleutels aan bestuurslid Bert de Gunst.

RWC KRB
Allround monteur Reinier Katerberg overhandigt de sleutels van een nieuwe waterscooter aan KRB-bestuurslid Bert de Gunst. (Foto: RN)

De KRB nam vorig jaar augustus haar eerste nieuwe RWC in ontvangst. Brigadeleden maakten die inzetbaar door de laatste gewenste onderdelen aan te brengen, waaronder geluidsapparatuur. Volgens De Gunst, die materiaalzaken behartigt, leidt het gebruik van deze waterscooter tot positieve ervaringen: ,,De voordelen zijn duidelijk. Als operator kun je de RWC alleen bedienen. Die is zeer manoeuvreerbaar. En, doordat je alleen op de RWC kan varen, is er ook sprake van snelle inzetbaarheid. Door snelle inzet kunnen wij dus ook snel assistentie bieden ter plaatse van een calamiteit.”
 
Rescueboard
De tweede nieuwe RWC, een waterscooter van het type Sea-Doo GTI 130, is momenteel bij de KRB in onderhoud om de details af te werken. Het Service Center rustte de RWC al uit met onder meer een LifeSled-recueboard (model LS2) om drenkelingen op te kunnen vervoeren. Ook deze vervanger van een afgeschreven exemplaar wordt gebruikt bij de bewaking voor het Katwijkse strand. ,,We hopen, dat deze RWC rond 1 juni de vloot ingaat. Dan start overigens ons zomerseizoen.” De KRB heeft de beschikking over in totaal drie RWC’s; een ervan krijgt een plaats in de reservevloot.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}