25

november

Orange Cup 2021 – 27 en 28 november in Amersfoort

Het Sportcomplex Amerena in Amersfoort biedt zaterdag 27 en zondag 28 november het strijdtoneel voor de Orange Cup 2021.

Tijdens de zesde editie van dit internationale topsportevenement voor lifesavingsporters strijden zwemmers van ruim 60 clubs uit 11 landen om de hoogste podiumplaats en zijn er mogelijkheden voor plaatsing voor de World Games 2022.

De Nederlandse junioren, senioren en masters zwemmen daarnaast voor het Nederlands Kampioenschap Pool Events (individueel).

De organisatie heeft er in goede samenwerking met het Sportcomplex Amerena in aanloop alles aan gedaan om komend weekend aan alle geldende strenge corona maatregelen te voldoen. Helaas is het daarom voor toeschouwers niet mogelijk om bij dit evenement aanwezig te zijn en is het nog steeds mogelijk dat er last minute wijzigingen in het programma zullen moeten worden aangebracht.

De zes individuele en vijf teamonderdelen die op het programma staan, zijn verdeeld over beide wedstrijddagen.

Zaterdag: 200 meter obstacle swim, 4 x 50 meter obstacle relay, line throw, 100 meter rescue medley, 100 meter manikin tow with fins, 4 x 25 meter manikin relay.Zondag: 200 meter super lifesaver, 4 x 50 meter rescue medley relay, 50 meter manikin carry, 100 meter manikin carry with fins, 4 x 50 meter mixed lifesaving pool relay.

Op beide dagen worden de uitslagen na ieder onderdeel hier gepubliceerd en zal een deel van het event via een livestream op de Orange Cup Facebook pagina te volgen zijn. 

Wil je meer weten over de de lifesavingsport? Kijk op  deze website  voor meer informatie over de wedstrijden en leer meer over de sport op  deze website.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}