10

juli

Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events op en bij Banjaardstrand

Het Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events wordt zaterdag 13 en zondag 14 juli in Kamperland gehouden. Op en bij het Banjaardstrand, de bewakingslocatie van de Domburgse Reddingsbrigade, waarmee wordt samengewerkt. Bij dit evenement voor de categorieën senioren (A), junioren (B) en masters (M) gaat het om individuele onderdelen en teamonderdelen.

NK Ocean Events
Wedstrijdactie op het NK Ocean Events 2018 in Noordwijk. (Foto: Marcel van den Bos)

Per brigade mogen maximaal drie volwaardige teams (per categorie) deelnemen, mits toestemming is verleend door de Programmaraad Nationale Evenementen, in ogenschouw nemende de beschikbare faciliteiten en het tijdschema. Een team bestaat uit minimaal één en maximaal zes deelnemers. Per wedstrijdonderdeel kan de ploegleider uit een team deelnemers kiezen. Bij zowel de senioren (geboortejaar 2001 of eerder) als de junioren (geboortejaar 2004 tot 2001) gaat het om sporters die in bezit zijn van minstens het diploma Zwemmend Redder 3 van Reddingsbrigade Nederland. Bij de masters (geboortejaar 1989 of eerder) gaat het om sporters die in bezit zijn van een diploma van Reddingsbrigade Nederland.

Wedstrijdprogramma
Voor alle individuele onderdelen wordt een apart klassement opgemaakt. De Nederlands kampioen op elk individueel onderdeel ontvangt een oorkonde. Er is geen totaalklassement. Alle gedane teamonderdelen (estafettes) tellen mee voor het klassement. Gemengde teams en samengestelde teams (leden van meerdere brigades) zijn niet toegestaan. Op het voorgenomen wedstrijdprogramma voor zaterdag (start 9.15 uur) staan: board race, surf race, beach sprint, beach flags (individuele onderdelen); en board rescue race, beach relay (teamonderdelen). Op het voorgenomen wedstrijdprogramma voor zondag (9.30 uur) staan: surf ski race, oceanman / oceanwoman, beach run (individuele onderdelen); en oceanman / oceanwoman relay, rescue tube rescue, mixed ocean lifesaver (teamonderdelen). Onderdelen kunnen naar aanleiding van weersomstandigheden ter plekke worden gewijzigd indien de wedstrijdleiding en veiligheidscoördinator daartoe besluiten. Dit kan een verandering van volgorde betekenen, maar er kunnen ook onderdelen van de zaterdag naar de zondag worden verplaatst (en andersom). Alle onderdelen staan uitvoerig beschreven in het International Life Saving Federation Competition Rule Book.

De Programmaraad Nationale Evenementen laat weten, dat het NK Ocean Events bewust naar het begin van de zomer is gehaald. Dit jaar wordt het EK Lifesaving van 17 september tot en met 1 oktober gehouden en in 2020 is het WK Lifesaving van 18 september tot en met 5 oktober. ,,Derhalve is het niet gewenst om eind augustus een NK te houden.” Meer infomatie over lifesavingsportwedstrijden staat op www.rednedlifesavingsport.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}