3

september

Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events bij Reddingsbrigade Noordwijk

1 en 2 september 2018. Dat zijn de data voor het 14de Open Nederlands Kampioenschap ILS Ocean Events voor de categorieën senioren (A), junioren (B) en masters (M). Dit topsportevenement heeft plaats op het strand en in de zee voor de post van Reddingsbrigade Noordwijk, nabij de Koningin Wilhelminaboulevard. Het programma start op beide weekenddagen om 10.00 uur.

NK Ocean 2016Bij de senioren gaat het om deelnemers met als geboortejaar 2002 of eerder. Een vrouwen- en/of mannenploeg bestaat uit maximaal zes sporters. Allen zijn in het bezit van minimaal het diploma Zwemmend Redder 3 van Reddingsbrigade Nederland. De junioren zijn van het geboortejaar 2000, 2001, 2002 of 2003. Een meisjes- en/of jongensploeg bestaat uit maximaal zes sporters. Allen zijn in het bezit van minimaal het diploma Zwemmend Redder 3 van Reddingsbrigade Nederland. De masters zijn van het geboortejaar 1988 of eerder. Een vrouwen- en/of mannenploeg bestaat uit maximaal zes sporters. Allen zijn in het bezit van een diploma van Reddingsbrigade Nederland. Het evenement is ook opengesteld voor buitenlandse ploegen. De prestaties van die deelnemers tellen mee in de klassementen én voor de prijzen.
Onderdelen
Het gaat om zeven individuele onderdelen, met elk een klassement: board race, surf race, beach sprint, beach run, surf ski race, ocean man / ocean woman, beach flags. Hiervoor mag een onbeperkt aantal deelnemers van een ploeg worden ingeschreven. Er is geen totaalklassement. Daarnaast zijn er vijf teamonderdelen (ofwel estafettes): board rescue race, beach relay, ocean relay, rescue tube rescue, mixed ocean lifesaver (variatie op ocean man / ocean woman relay; vaste volgorde swim, board, ski, run). Alle (gefinishte) onderdelen tellen mee voor het teamklassement. Gemengde teams en samengestelde teams (uit leden van meerdere brigades) tellen niet mee. Elk team is tijdens de wedstrijd herkenbaar aan een eigen kleur cap/badmuts.De prijsuitreiking voor de individuele onderdelen geschiedt op beide wedstrijddagen tussendoor. De prijsuitreiking met betrekking tot het teamklassement heeft op zondag na afloop paats. Alle Nederlands kampioenen ontvangen in elk geval een oorkonde. De onderdelen staan beschreven in het Competition Rule Book van de International Life Saving Federation of Europe (ILSE), dat is te vinden op onder meer www.rednedlifesavingsport.nl.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}