20

juni

Nieuwe Tinn-Silver voor Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland

Cor Kooij, bestuurslid van Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, nam bij het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland de sleutels van een nieuwe Tinn-Silver in ontvangst. Die werden dinsdag 19 juni overhandigd door Bart de Lange, plaatsvervangend hoofd Service Center.

Tinn-Silver Zierikzee
Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is op 3 maart 1970 opgericht met als doel het bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Over twee jaar wordt het 50-jarig bestaan gevierd. Anno nu is men verheugd over de Tinn-Silver. Deze vervangt een Rescue 3, die enkele maanden ter beschikking stond.
 
Nationale Reddingsvloot
Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland maakt al jaren onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot (NRV). Bij de inrichting van de nieuwe NRV – sinds 1 januari 2018 – wordt samengewerkt met de aansturende Veiligheidsregio Zeeland. Teneinde ’24/7′ paraat te staan voor inzet bij een grote watercalamiteit of overstroming in Nederland. Elke regionale reddingsgroep bestaat uit twee snelle en twee langzame vaartuigen. Bij de herschikking is ervoor gekozen om een snel vaartuig bij Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland te plaatsen. De vlet die daar gestald was, is verplaatst naar een andere reddingsbrigade in de Zeeuwse regio.
 
,,Bij ons kan de Tinn-Silver zo terecht”, gaf Kooij aan. Trainen wordt zeer serieus genomen bij¬†Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland. ,,Elke eerste zaterdag van de maand oefenen we. Vaak worden combinaties met twee boten gemaakt. In mei ging het om aan- en afmeren, traileren en man overboord; een slachtoffer van de ene naar de andere boot overbrengen. Maar we houden ons dan ook bezig met touwtjes en knoopjes. In september wordt weer een nachtvaart gemaakt.”
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}