2

november

Nieuwe Tinn-Silver naar Reddingsbrigade Lelystad

Reddingsbrigade Lelystad heeft de eerste Tinn-Silver 550 Rescue 2.0 voor de Nationale Reddingsvloot (NRV) in ontvangst genomen. Normaliter wordt deze gelegenheid gecombineerd met een proefvaart en een instructie. Als gevolg van de coronamaatregelen is het deze keer bij een ‘droge’ overhandiging gebleven.

Stephen Zwenger overhandigt de sleutels van de Tinn-Silver aan Raymond van der Lit. (Foto: RN / Kees Buis)

Raymond van der Lit, bestuurslid van Reddingsbrigade Lelystad, kreeg woensdag 28 oktober op gepaste afstand de sleutels van Stephen Zwenger, hoofd van het Service Center in IJmuiden. Reddingsbrigade Lelystad is verbonden aan de NRV, vallend onder Veiligheidsregio Flevoland. De laatste jaren bestaat er een steeds intensievere samenwerking met de brandweer. Van der Lit: ,,Ik vertrouw erop dat deze boot een goede impuls geeft aan de samenwerking, die toch al in de lift zit.”

Ervaringen
Deze Tinn-Silver is de doorontwikkelde versie van de bekende Tinn-Silver van de NRV, die al sinds 2014 bij reddingsbrigades in gebruik is. Met de ervaringen van de achterliggende gebruiksjaren is door een projectgroep van Reddingsbrigade Nederland gestreefd naar een verbeterde versie die nog meer aansluit bij de wensen van de betrokken reddingsbrigades. In Flevoland vervangt deze Tinn-Silver de vlet en de tijdelijk gestationeerde Rescue 2.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}