1

maart

Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Zaterdag 3 maart zal het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) plaatsvinden. Voor het tweede jaar op rij is Reddingsbrigade Zwolle gastheer van het evenement. Het NK SERC zal van 12:00 tot 17:00 uur in zwembad De Vrolijkheid worden georganiseerd.

Het NK ‘Simulatie van een Redding’ is een kampioenschap waarbij reddingsteams beoordeeld worden op hun optreden bij een waterongeval (Eerste Hulp aan Drenkeling – EHaD). Het doel van de simulaties is om vast te stellen of de redders onder druk en snel op de juiste manier kunnen handelen.

Dit jaar doen er  weer meer teams mee aan de competitie dan vorig jaar, namelijk 14 senioren en 4 junioren teams. De deelnemende teams zijn afkomstige van de  reddingsbrigades uit Zwolle, Cranendonck, Eindhoven, Houten, Nederweert, Oss, Staphorst en Uden .

De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes waarbij alle teams 2 minuten de tijd krijgen om bij een onbekend ongevalsscenario de waterslachtoffers en omstanders in veiligheid te brengen. De beste 8 teams gaan door naar de finale die per team 3 minuten duurt. Bij de senioren is dit een scenario inclusief medische handelingen zoals reanimatie.

U bent van harte uitgenodigd om zaterdag 3 maart 2018 bij het NK te komen kijken in zwembad De Vrolijkheid te Zwolle (Ossenkamp 7, 8024 AG Zwolle). Voor het zwembad is een grote parkeerplaats. Neem van het zwembad de tweede ingang vanaf de parkeerplaats.

Meer informatie over Lifesaving sport binnen Reddingsbrigade Nederland kunt u vinden op http://www.rednedlifesavingsport.nl/.

______________________________________________________________________

Overzicht Lifesaving sport wedstrijden van Reddingsbrigade Nederland in 2018

NK Lifesaving

Zaterdag 24 en zondag 25 maart te Boxtel  (team onderdelen)

Pool Events (A-B-M) Orange Cup
Zaterdag 23 en zondag 24 juni te Eindhoven.
Een internationale wedstrijd met individuele als teamonderdelen verdeeld over beide dagen.

Ocean Events voor Aspiranten D en Aspiranten C
Zaterdag 25 augustus te Reeuwijk (individuele en team onderdelen)

Ocean Events Junioren, Senioren en Masters
Zaterdag 31 augustus en 1 september zondag te Noordwijk (individuele en team onderdelen)

Pool Events C-D-E
Zondag 4 november te Gouda (individuele onderdelen)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}