29

maart

Nationale kampioenschappen voor lifesavingteams in zwembad Vlissingen

Reddingsbrigade Vlissingen (Dr. A. Stavermanbrigade) is zaterdag 30 en zondag 31 maart gastheer van de nationale kampioenschappen voor lifesavingteams. De locatie voor deze NK’s voor aspiranten (C-D-E), senioren (A), junioren (B) en masters (M) is het Vrijburgbad in Vlissingen. Op beide wedstrijddagen kunnen belangstellenden in de lifesavingsport daar een aantrekkelijk programma volgen.

NK Lifesaving Teams 2018 - zon(Foto’s: Manfred Buttke)

Zowel zaterdag als zondag heeft eerst een openingsceremonie plaats, waarbij de deelnemende teams in alfabetische volgorde (naar woonplaats) worden voorgesteld. Zij dingen mee naar prijzen voor de beste drie ploegen per klassement. Alle uitslagen worden per computer verwerkt. Tijden worden omgerekend in punten via een digitale puntentabel. Dit houdt onder meer in dat tijdsverschillen bij een kort onderdeel tot grotere puntenverschillen leiden dan bij een langer onderdeel. Een Nederlands record is gelijk aan 1000 punten.

Totaaluitslag
Voor de totaaluitslag gelden bij de aspiranten C (geboortejaren 2007 tot en met 2005), junioren (2004 tot en met 2001), senioren (2003 of eerder) en masters (1989 of eerder) de punten van de beste vijf wedstrijdonderdelen per team. Bij de aspiranten D (2010 tot en met 2008) gelden de beste vier wedstrijdonderdelen per team en bij de aspiranten E (2012 en 2011) de beste drie wedstrijdonderdelen per team. Het onderdeel line throw telt niet mee voor de totaaluitslag, hiervoor is een apart klassement. Een overzicht en een beschrijving van de wedstrijdonderdelen alsook de startlijsten en het wedstrijdreglement staan op www.rednedlifesavingsport.nl.

NK Lifesaving Teams 2018 - zat(Foto’s: Manfred Buttke)

 
Welkom
Voorzitter Han de Bruijne heet, namens het bestuur van Reddingsbrigade Vlissingen, eenieder van harte welkom in het Vrijburgbad (Sportweg 2). ,,De organisatie en vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om de deelnemers met hun trainers, en natuurlijk niet te vergeten de toeschouwers, dit weekend gastvrij te mogen ontvangen. Wij hopen dat men kan en mag genieten van een mooi en sportief weekend in het zwembad van Vlissingen; een toeristische gemeente, waar jong en oud zich vermaakt. Een stad aan zee, met een prachtige boulevard en een stadstrand. Veel van onze leden zijn hier in de zomer actief als strandwacht. Wie weet kan men ook zelf nog even uitwaaien aan de Zeeuwse kust.’’

Kampioenschappen
De Programmaraad Nationale Evenementen van Reddingsbrigade Nederland organiseert dit jaar nog vijf nationale kampioenschappen: NK Ocean Events voor Junioren, Senioren en Masters (14 en 15 juli, plaats nog niet bekend), NK Ocean Events voor Aspiranten C-D-E (25 augustus, Reeuwijk), NK Pool Events voor Aspiranten C-D-E (3 november, Gouda), NK Pool Events voor A-B-M / Orange Cup (30 november en 1 december, Eindhoven). De data en plaatsen zijn onder voorbehoud. Actuele ontwikkelingen op het gebied van lifesavingsport binnen Reddingsbrigade Nederland staan op www.rednedlifesavingsport.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}