26

juli

MDT’ers bij weekopleiding voor Lifeguard Beach

Op het strand van Heemskerk is een weekopleiding richting het diploma Lifeguard Beach verzorgd. Zeven deelnemers, waaronder vijf jongeren die een traject in maatschappelijke diensttijd (MDT) doorlopen, werden van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 juli klaargestoomd om startbekwaam te zijn voor de rol van lifeguard.

Oefening voor een praktische vaardigheid tijdens de weekopleiding. (Foto: Thom van Craaikamp)

Alle betrokkenen, kandidaten en instructeurs, namen voorafgaand aan de weekopleiding en halverwege de week een coronazelftest af. Dit om het besmettingsrisico te minimaliseren.

MDT-project
De deelnemers werden in deze vijf dagen theoretisch geschoold en leerden ook praktische vaardigheden om na het behalen van het diploma als lifeguard aan de slag te kunnen. Onder hen de MDT’ers, afkomstig uit de omgeving van Emmeloord en Lelystad. ,,Het is goed om te zien dat er, mede door het MDT-project ‘Veilig in zee met MDT‘, een nieuwe verbinding ontstaat tussen binnenwater- en kustbrigades”, geeft projectcoördinator en instructeur Thom van Craaikamp aan. ,,Op deze manier worden kennis en technieken met elkaar gedeeld om samen nog sterker te worden. Deze weekopleiding is overigens niet, zoals gebruikelijk, afgesloten met een examen. Dat zal op een later moment, al dan niet samen met een andere brigade, worden ingepland.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}