4

april

Lifeguards wensen meer kennis en innovatie voor zwemveiligheid

Meer kennis en innovatie voor het verbeteren van de zwemveiligheid in en bij open water. Dat is wat lifeguards willen, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut onder 101 lifeguards van reddingsbrigades aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland en van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Lifeguards houden toezicht aan de kust. (Foto: Maurits Heukensfeldt Jansen)

Eind vorig jaar werden ruim honderd lifeguards bevraagd over de bestaande kennis en innovatie op het gebied van zwemveiligheid. Ook kwam in het onderzoek de persoonlijke behoefte op dit terrein naar voren alsmede de aandacht voor ongewenst gedrag.

Innovatie omarmen
Naast meer kennis over het verbeteren van de zwemveiligheid in en om open water is volgens de lifeguards innovatie van processen en materialen hiervoor belangrijk. Reddingsbrigade Nederland is blij dat er onder lifeguards veel bereidheid is om innovatie te omarmen. Toezicht houden en redden zijn permanent in ontwikkeling. Het past binnen de ambities van de organisatie om te blijven innoveren. Daarmee én daardoor kan de Reddingsbrigade dé hulpdienst zijn die waakt over de veiligheid in, op en langs het water.

Het Mulier Instituut voerde het onderzoek uit in opdracht van watergerelateerde instanties, waaronder Reddingsbrigade Nederland. De uitgebreide onderzoeksresultaten zijn hier te lezen.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}