26

november

Lifeguards Reddingsbrigade Zaanstad bewaken landelijke intocht Sinterklaas

Lifeguards van Reddingsbrigade Zaanstad verzorgden de bewaking van de landelijke intocht van Sinterklaas. Die had zaterdag 17 november bij de Zaanse Schans in Zaandijk plaats. Hij koos voor een bijzonder druk vervolgschema, want tientallen reddingsbrigades verspreid over het land zijn dit jaar betrokken bij zijn geplande bezoeken op andere locaties.

nationale intocht Sinterklaas,,Op de vroege morgen stonden de lifeguards hiervoor klaar”, laat Thom van Craaikamp namens Reddingsbrigade Zaanstad weten. ,,Na een korte briefing en het te water laten van de eenheden hebben wij ons opgesplitst om samen met onze partners – politie, havendienst en de brandweer – zowel het inzwaaimoment, de bezoekers bij het evenement als de Goedheiligman en zijn Pieten in de gaten te kunnen houden.”
 
Toezichthouden
Sinterklaas arriveerde kort na 11.30 uur. ,,Met Pakjesboot 12, vol Pieten, die al zwaaiend om de hoek bij de Zaanse Schans kwamen. De grote aantallen kinderen en ouders aan de waterkant en op de brug hadden vanzelfsprekend bij ons prioriteit. Naast de Pieten die aan de zijreling van de boot klommen. Na het veilig afmeren van Pakjesboot 12 en het afronden van het inzwaaimoment beperkte de inzet van onze eenheden zich tot toezichthouden op de bezoekers die via de brug de Zaan overstaken en de drukte bij de Zaanse Schans. Toen de Sint eenmaal bij het museum op het plein was aangekomen, barste het feest los en begon ook de leegloop via de uitstroomroutes. In goed overleg met de veiligheidsdiensten is afgesproken iets langer aan te blijven na het evenement om de uitstroom veilig te laten verlopen. Waarna de inzet afgeschaald en uiteindelijk beëindigd kon worden. Een leuke dag voor onze lifeguards en een fijne samenwerking met onze collega-hulpdiensten.”

sintintochten - collage

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}