4

juli

Lifeguard schrijft kinderboek Helden op het strand

Helden op het strand. Dat is de titel van een nieuw kinderboek, toegankelijk geschreven door lifeguard Nathalie van Hillo en rijk geïllustreerd door Jan Baggen. De uitgave is bestemd voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Zij maken op een herkenbare manier kennis met het vrijwilligerswerk van de Reddingsbrigade en specifiek de lifeguards. De focus ligt op de gevaren van strand en zee.

Laura is met haar ouders en broertje op vakantie op Texel. Samen brengen ze veel tijd door op het strand. Laura gaat ook graag zwemmen in zee, maar tot haar grote teleurstelling wil vader nooit mee. Zij is bezig met een zoektocht naar wat ze later wil worden en maakt kennis met lifeguards van de Reddingsbrigade. In korte tijd leert Laura veel. Het lijkt haar wel wat om later ook lifeguard te worden. Maar heeft ze wel in zich wat daarvoor nodig is?

Zweminstructeur
Van Hillo (27) houdt al haar hele leven van water. Met het Zwem-ABC en Zwemvaardigheidsdiploma’s op zak stroomde ze door tot lifeguard bij de Waddinxveense Reddingsbrigade. ”Mijn maatschappelijke stage daar bracht mij op de kant in plaats van in het water”, vertelt de schrijfster en ondernemer. ”Vanaf dat moment ben ik zwemles gaan geven en heb ik het diploma Instructeur Zwemmend Redden Open Water gehaald. Een klein uitstapje was de zomer van 2021, toen ik drie maanden in Spanje werkte als zwemcoach. Ik gaf er zwemles aan kinderen tussen 4 en 12 jaar.” Van Hillo is daarnaast al vanaf haar 17de actief bij de Texelse Reddingsbrigade. ”In de zomermaanden houd ik toezicht op het strand. Ik heb er het diploma Lifeguard Beach gehaald. Inmiddels geef ik leiding aan de bemanning op de reddingspost en leid ik anderen op tot lifeguard.” Bovendien is zij als lifeguard werkzaam in Gouwebad De Sniep in haar woonplaats.

Just Keep Swimming
Passie voor de zwemsport, in de breedste zin van het woord, bracht haar naar de bacheloropleiding Sportkunde en de leerroute Sport, Management & Ondernemen. ”Na het succesvol afronden van deze studie kreeg ik een baan aangeboden bij Reddingsbrigade Nederland. Hier heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt aan projecten, zoals Schoolzwemsurvival, het verbreden van de lifesavingsport en het ontwikkelen van handleidingen voor instructeurs. Tegelijkertijd begon ik met de deeltijdmaster Sport- en Beweeginnovatie, die ik in juli 2022 succesvol heb afgerond.” Door een combinatie van passie voor de zwemsport, plezier in het werken met kinderen en schrijven ontstond het idee voor een eigen onderneming: Just Keep Swimming. ”Ik breng graag mijn enthousiasme voor de zwemsport over op anderen en draag graag mijn steentje bij aan zwem- en strandveiligheid. Een glimlach op iemands gezicht toveren; dat is waar ik energie van krijg!”

‘Helden op het strand’ komt maandag 10 juli op de markt. Het spannende en educatieve kinderboek is te bestellen via info@justkeepswimming.nl (onder vermelding van naam, postadres en aantal). De uitgave kan ook worden besteld op de website van Sport en Kennis en (binnenkort) in de webshop van Reddingsbrigade Nederland.

Helden op het strand
ISBN: 978 90 71902 37 6
Uitgever: …daM
Aantal pagina’s: 110
Afwerking: gebonden
Winkelprijs: € 17,50

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}