3

augustus

Lichaam vermiste jongen gevonden

Wandelaars troffen zondag 2 augustus in de vroege ochtend bij strandvlakte De Zandmotor het lichaam aan van de 15-jarige jongen uit Den Haag die sinds de avonduren van vrijdag 31 juli vermist werd.

De Reddingsbrigade houdt toezicht aan de kust. (Foto: RN – Manfred Butke)

De 15-jarige was samen met twee andere jongens aan het zwemmen bij De Zandmotor. Rond 19.30 uur kwamen zij in de problemen door de sterke stroming. Een passant sloeg alarm waarna een grote gezamenlijke zoekactie werd opgestart door onder andere Reddingsbrigade Monster, Reddingsbrigade ‘s-Gravenzande, de Vrijwillige Haagse Reddingsbrigade, de Kustwacht, de KNRM, de brandweer, de Landelijke Eenheid van de politie en vele vrijwilligers.

De twee andere tieners konden snel uit het water worden gehaald, maar de 15-jarige werd niet meer gezien, waarna de hele avond tevergeefs werd gezocht.

WhatsApp Image 2020-07-31 at 23.32.56
Zoekactie naar de vermiste zwemmer. (Foto: RB Monster – Martin Hoogslag)

Zaterdag werd de zoekactie hervat, maar dit resulteerde niet in een vondst. Weer een etmaal later, rond 6.30 uur, was dat wel het geval vlakbij De Zandmotor. De familie van het 15-jarige slachtoffer is direct in kennis gesteld.

Word donatuer van Reddingsbrigade Nederland

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}