13

juni

KRB biedt spectaculair programma bij SAR Katwijk

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert weer SAR Katwijk, het jaarlijkse internationale Search and Rescue Event. Het is één van de grootste hulpverleningsevenementen van ons land, ditmaal hét hoogtepunt van het jubileumjaar van de nu 100-jarige KRB. Er worden zeker tienduizend bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

Demonstratie tijdens SAR Katwijk 2022. (Foto: SHe Fotografie)

Al decennialang zetten de vrijwilligers van de KRB de schouders onder SAR Katwijk. De eerste editie werd gehouden in 1928. Het evenement stond lange tijd in de regio bekend als De Reddingsdemonstratie. Op 1 juli wordt tussen 10.00 en 16.00 uur een spectaculair programma geboden.

Demonstraties
De KRB werkt voor SAR Katwijk samen met andere hulpverleningsinstanties, waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en Kustwacht. Gedurende de dag zijn op de Boulevard, op het strand, op zee en in de lucht diverse (gezamenlijke) demonstraties te zien. Het grote demonstratieterrein op het strand ligt direct voor het Strandplein (tijdelijk het Evenementenplein). Daarnaast is er een demonstratieterrein op de Boulevard, ter hoogte van de Vuurtoren. Op de Boulevard, tussen het Strandplein en het Vuurbaakplein, bevindt zich de Static Show. De landingsspots van de helikopters zijn op de Zuid-Boulevard.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}