10

juli

Koninklijke onderscheiding voor brigadevrijwilliger LRB

Marieke van Vegten van de Leidse Reddingsbrigade (LRB) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Henri Lenferink speldde haar vrijdag 7 juli het koninklijke lintje op ter gelegenheid van een jubileumbijeenkomst in het Leidse Hout.

Henri Lenferink spreekt mooie woorden over Marieke van Vegten. (Foto: LRB)

Van Vegten (37) zet zich al sinds 1999 in als vrijwilliger bij zowel de 105-jarige LRB als de 30-jarige Stichting Zwemschool Leiden. Toen zij pas 13 jaar was, begon ze al met hulpinstructie, om vervolgens door te groeien naar zweminstructeur (sinds 2002) en hoofdinstructeur (sinds 2009) in het zwembad. Daarnaast is deze gedecoreerde vrijwilliger bestuurslid (sinds 2008), verzorgt ze het examensecretariaat (sinds 2013) en is ze bestuurssecretaris (sinds 2012) van zowel de vereniging als de stichting.

Commissies
Van Vegten heeft bijna alle functies binnen de LRB bekleed. Naast haar werk in het zwembad is ze actief geweest of nog steeds actief in: de commissie Promotie (2008-2011), voor het vergroten van de naamsbekendheid; de commissie Activiteiten (2008-2011), voor het organiseren van activiteiten voor jong en oud; de commissie Waterhulpverlening (sinds 2003), voor inzetten met reddingsboten, waaronder in het kader van de Nationale Reddingsvloot (NRV); de commissie Zwemopleidingen (sinds 2009), voor onder meer het opzetten van leerlijnen om leden een diploma te laten behalen. Zij zat alleen niet in de commissie Communicatie, verantwoordelijk voor de website en het vroegere clubblad, waarvoor haar partner al sinds zijn 15de actief is.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}