31

augustus

Katwijkse Reddingsbrigade neemt nieuwe waterscooter in ontvangst

Een gloednieuwe waterscooter van het type Sea-Doo GTi 130 voor de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB). Voorzitter Michael van der Plas kwam er donderdag 23 augustus voor naar het Landelijk Bureau in IJmuiden. Hij kreeg de sleutels overhandigd door Kees Buis, coördinator Zakelijke Dienstverlening.

waterscooterDeze waterscooter is de eerste van twee nieuwe die oudere vervangen. De levering van het andere exemplaar wordt begin volgend jaar verwacht. De KRB bezit dan drie waterscooters.
Flexibel
,,De waterscooters gebruiken we voor ‘first responder’-inzet”, vertelt secretaris Frank Haasnoot. ,,Deze zijn snel inzetbaar. Ze staan 365 dagen per jaar klaar voor gebruik; achterstevoren geplaatst op een trailer met de neus richting het water. Bij voorkeur sturen we twee personen eropuit voor een redding met de waterscooter, maar ze kunnen ook door één persoon bestuurd worden. Waterscooters zijn daarmee voor ons heel flexibel te gebruiken, met minimale inzet van medewerkers.”
Rescue sled
Buis: ,,De waterscooter is geleverd met een ‘rescue sled’ en een trailer. Dit exemplaar is aangepast voor het gebruik van de ‘rescue sled’. Er zijn drie bevestigingspunten gemaakt voor de elastieken. Tevens zijn verstevigingsplaten gemonteerd om slijtage door de ‘rescue sled’ te beperken. En er is een speciale kielbescherming aangebracht. De uitvoering is in de officiële kleuren en met IFV-striping (Instituut Fysieke Veiligheid; A.C.).”
Communicatieapparatuur
De KRB bouwt, voordat de waterscooter in gebruik wordt genomen, extra communicatieapparatuur in. Na de zomerperiode is dit exemplaar geheel operationeel.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}