29

november

Jubileumeditie internationale Orange Cup trekt recordaantal lifesavingsporters

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven biedt zaterdag 30 november en zondag 1 december het strijdtoneel voor de Orange Cup 2019. De vijfde editie van dit internationale topsportevenement voor lifesavingsporters trekt een recordaantal deelnemers; 252 vrouwen en 253 mannen vormen de ingeschreven 68 teams uit 16 landen. Dit is tevens het Nederlands Kampioenschap Pool Events (individueel) voor junioren, senioren en masters.

Orange Cup 2018
Lifesavingsporters in actie tijdens de Orange Cup 2018. (Foto: RN)

De Orange Cup is voor publiek en pers dé gelegenheid om kennis te maken met ‘pool events’ van de spectaculaire lifesavingsport. De zes individuele en vijf teamonderdelen die op het programma staan, zijn verdeeld over beide wedstrijddagen. Zaterdag (start 10.00 uur): 200 meter obstacle swim, 4 x 50 meter obstacle relay, line throw, 100 meter rescue medley, 100 meter manikin tow with fins, 4 x 25 meter manikin relay. Zondag (start 9.00 uur): 200 meter super lifesaver, 4 x 50 meter rescue medley relay, 50 meter manikin carry, 100 meter manikin carry with fins, 4 x 50 meter mixed lifesaving pool relay.

Wereldrecords
,,Zeer scherpe tijden, wellicht zelfs wereldrecords.” Dat is de verwachting van event director Wim de Klerk. ,,Topsporters uit landen als Australië, Duitsland, Spanje en natuurlijk Nederland strijden om de hoogste podiumplaatsen. Onder hen wereldrecordhouders en de top van de Lifesaving World Championships 2018, de WK in Adelaide. Velen doen dit na de German Cup, die afgelopen weekend is gehouden. Daar gaven ze aan weer uit te zien naar een felle competitie, in een mooi complex en met een goede organisatie, in Nederland. Met 80 vrijwilligers zijn we in touw om alles in goede banen te leiden, waaronder 40 officials – inclusief vijf internationale ILS-officials – en 15 duikers. Een internationaal event als de Orange Cup brengt de sportende lifesavers dichter bij elkaar.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}