28

augustus

Jong en oud bezoeken Reddingsbrigade op eerste Nickelodeon Familie Festival

Reddingsbrigade Nederland voldeed graag aan het verzoek van partner Nick Jr. om deelnemer te zijn aan de eerste editie van het Nickelodeon Familie Festival. Jong en oud bezochten zondag 26 augustus de oranje gekleurde locatie op het Almeerderstrand.

Nickelodeon Familie FestivalEen dag vol muziek, entertainment, ontmoeting met onder meer de helden van Paw Patrol en activiteiten werd gezinnen in het vooruitzicht gesteld. Daarin hadden velen zin; de teller stond een etmaal ervoor op ruim 11.000 verkochte toegangskaarten. De grote belangstelling voor het Nickelodeon Familie Festival werd meteen duidelijk. Om 11.00 uur, het openingstijdstip, meldde zich een mensenmassa bij de poortjes. Na binnenkomst troffen de bezoekers tafels met daarop 06-polsbandjes aan. Die worden al jaren bij reddingsbrigadeposten en evenementen gratis ter beschikking gesteld. Dankzij de samenwerking tussen Nickelodeon en Reddingsbrigade Nederland. Bijna alle ouders kozen ervoor hun dochter en/of zoon een exemplaar om de pols te doen, na daarop de naam van het kind en het 06-nummer van een ouder te hebben geschreven.

Trekpleister
De festivalterreinlocatie van Reddingsbrigade Nederland was tegenover de ingang, nabij de waterlijn. De eerste trekpleister voor jonge enthousiastelingen, die direct een kleurplaat vroegen en aan Nickelodeon-tafels aan de slag gingen. ‘Kleur Zuma in met de juiste kleuren!’ Dat werd gevraagd bij deze wedstrijd, waarbij – gegeven de uiteenlopende leeftijden van de deelnemers – heel soepel met het enige verzoek werd omgegaan. Het leverde 144 inzendingen op. Sommigen hechtten zoveel waarde aan hun kleurplaat dat ze die toch liever mee naar huis namen. Nickelodeon stelde voor deze kleurwedstrijd vijf prijzenpakketten ter beschikking. De winnaars worden woensdag 29 augustus bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht.

Vrijwilligers
Reddingsbrigade Nederland kon voor bemensing van de stand, het verstrekken van informatie, begeleiding van het kleuren en het opletten bij het luchtkussen rekenen op steun van (roulerende) vrijwilligers. Naast de Almeerse ReddingsBrigade, die zowel zaterdag (bij Strandfestival ZAND) als zondag ook de bewaking op het water verzorgde, leverden de IJmuider Reddingsbrigade, de Noordwijkse ReddingsBrigade en de Leiderdorpse ReddingsBrigade helpende handen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}