15

juli

Inzet eenheden Nationale Reddingsvloot in Limburg

De Nationale Reddingsvloot (NRV) is afgelopen nacht, kort voor 1.00 uur, door de sectie Brandweer van Veiligheidsregio Zuid-Limburg verzocht met spoed bijstand te verlenen in door zware wateroverlast getroffen gebied.  24 NRV-eenheden zijn uitgerukt. Vanochtend start een multidisciplinaire inzet, onder meer om 140 mensen uit een verpleeghuis te evacueren.

Eenheden van de Nationale Reddingsvloot bij de opkomstlocatie in Limburg. (Foto: NRV)

De NRV-eenheden, afkomstig van peloton 3 (veiligheidsregio’s Haaglanden, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid) en peloton 5 (veiligheidsregio’s Zeeland, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Limburg-Noord, Zuid-Limburg), reisden af naar de opkomstlocatie, Kazerne Noord van Brandweer Maastricht. ,,Deze pelotons zijn hals over kop ingezet voor de situatie in Zuid-Limburg”, geeft Mark Jansen, landelijk coördinator van de NRV, aan vanuit het NRV-actiecentrum bij Reddingsbrigade Nederland in IJmuiden.

Inzetgebieden
,,In de nacht zijn vooral verkenningen uitgevoerd. Hulpverlening is nu verdeeld over twee inzetgebieden. Een inzetgebied met daarin een verzorgingshuis en individuele meldingen uit de omliggende woonwijk. En een inzetgebied met losse meldingen uit de kern van Valkenburg.”

Verwachting
,,Focus van de NRV-inzet is nog steeds verkennen en het redden van mensen. Plus de evacuatie van hulpbehoevenden. De verwachting is dat die inzet mogelijk nog twee dagen gaat duren. Op dit moment staan de pelotons 1 en 2 in vooralarm en wordt er nagedacht over aflossing van zowel de eenheden als van leden van het actiecentrum.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}