29

augustus

Gratis opleiding tot toezichthouder zwembaden in Groningen

Vanuit Veilig in zee met MDT, het project voor maatschappelijke diensttijd van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland, is de gratis opleiding tot toezichthouder zwembaden geïnitieerd. De eerste cyclus start 20 september in Groningen in samenwerking met de Groninger Reddingsbrigade, het Alfa-college en Save a Life.

Woon jij in de gemeente Groningen of de omgeving daarvan? Ben jij tussen 16 en 27 jaar? Heb jij passie voor water en een redelijke zwemconditie? Drie keer ‘JA’? Dan is dit jouw kans! Meld je aan!

De opleiding tot toezichthouder zwembaden bestaat uit drie onderdelen:

1. EHBO Rode Kruis – start: 20 september 2022

Online cursus via zelfstudie (ongeveer 15 uur). Afsluitende praktijklessen in de ochtend (25 oktober en 1 november). Locatie: Alfa-college in Groningen.

2. Zwemmend Redden voor Zwembaden – start: 7 oktober 2022

Ongeveer 10 lessen op vrijdagen (19.30 tot 22.00 uur). Locatie: Groningen (stad).

3. Praktijkervaring

40 uur meedraaien in een zwembad, bij een zwemvereniging, bij een zwemschool of bij een reddingsbrigade. Planning en locatie in overleg.

Bij vragen en voor meer informatie is contact op te nemen met Brigitte Muller, projectcoördinator van ‘Veilig in zee met MDT’ en projectleider voor onder meer de provincie Groningen.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}