1

juli

Goudse Reddingsbrigade viert 100-jarig bestaan

De Goudse Reddingsbrigade bereikte op 24 juni 2021 een bijzondere mijlpaal: het 100-jarig bestaan. Bestuurslid Christa Grootveld overhandigde twee dagen later namens Reddingsbrigade Nederland een jubileumboei aan voorzitter Hans te Hennepe.

Christa Grootveld en Hans te Hennepe met de jubileumboei. (Foto: Sandra Schep-van Kleef)

Bij de Goudse Reddingsbrigade (GRB) werd al in 2019 een jubileumcommissie in het leven geroepen, naast Te Hennepe bestaande uit GRB’ers Agnes van Grieken, Bryan de Jonge, Joop Bervoets en Ton Mooijenkind. Zij begonnen enthousiast aan de organisatie van de jubileumactiviteiten.

Jubileumboek
,,Jammer genoeg moest vanwege corona een aantal festiviteiten in de eerste helft van 2021 geannuleerd en/of verplaatst worden”, bericht Sandra Schep-van Kleef van de wedstrijdcommissie. ,,De publicatie van het jubileumboek kon gelukkig doorgaan. Door de vele persoonlijke verhalen en oude foto’s is het een unieke herinnering geworden voor iedereen die de Goudse Reddingsbrigade een warm hart toedraagt.”

Jubileumactiviteiten
Met het terugdringen van COVID-19 kon de GRB eindelijk beginnen met haar jubileumactiviteiten. Te Hennepe: ,,Op 26 juni hadden we ons eerste feestje met een selecte groep genodigden. Door burgemeester Pieter Verhoeve is toen nog eens het maatschappelijke nut van de Reddingsbrigade bevestigd en alle vrijwilligers werden geprezen voor hun inzet.” De GRB is overladen met felicitaties, maar ook met lovende en inspirerende woorden.

Cadeaus
Namens de gemeente overhandigde wethouder Michiel Bunnik op de Goudse Markt een elektrische lier voor de reddingsboot van het type Tinn-Silver. De jubileumboei van Reddingsbrigade Nederland krijgt volgens Te Hennepe ‘een mooie plek’ in de GRB-clubruimte in het Groenhovenbad. De jubileumcommissie zelf zorgde binnen de eigen brigade voor cadeaus; spelmateriaal voor de zwemlessen, een surfboard voor de wedstrijdploeg en opslagcapaciteit voor de archief- en automatiseringsvrijwilligers. ,,Ik hoop dat het jubileumjaar nu écht los kan gaan”, aldus de voorzitter. ,,We kijken erg uit naar de buitenlessen, de vaardag, de zwemprestatietocht en de feestavond voor alle leden. Maar natuurlijk ook naar de NK’s die we dit jaar in Gouda mogen organiseren.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}