5

augustus

Gezocht: medewerker Communicatie (tijdelijk)

Het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland in IJmuiden. (Foto: RN)

Zomers de media te woord staan over gebeurtenissen op de Nederlandse stranden, 2.750 lifeguards van de meest actuele informatie voorzien, 22.000 leden informeren over onze prestaties bij het EK Lifesaving, en donateurs informeren over wat het vele nuttige werk van de reddingsbrigades. Spreekt zo’n sfeerbeeld je aan? En ben je een gedreven allround medewerker communicatie die van aanpakken houdt en die aankomende maanden op zoek is naar een mooie uitdaging? Dan hebben wij – tijdelijk – een prachtbaan voor je bij Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigade Nederland is de roepnaam van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Zij vertegenwoordigt 155 reddingsbrigades, 22.000 leden en zo’n 2.750 actieve hulpverleners in Nederland. Op het bondsbureau in IJmuiden werken 20 mensen (17 FTE). Samen met de brigades zetten we ons in voor de veiligheid in, op en langs het water. We doen er alles aan om te voorkomen dat er iemand verdrinkt. Hiertoe leren we kinderen zwemmen en leiden we die op tot lifesavers en lifeguards; houden we toezicht op de Nederlandse stranden, bij recreatiegebieden, en bij evenementen; zorgen we ervoor dat we samen met veiligheidsregio’s een Nationale Reddingsvloot onderhouden die kan optreden bij overstromingen; adviseren we burgers en overheden over waterveiligheid; en zijn we actief binnen de lifesaving sport. Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij NOC*NSF en bij de ILS (International Lifesaving Federation). Reddingsbrigade Nederland is actief op diverse social media en wordt veel en makkelijk gevonden in de media.

Voor het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland zijn we op zoek naar een medewerker Communicatie (m/v)  (0,6-1,0 fte). Het betreft een aanstelling in ieder geval t/m eind september, met een mogelijkheid voor verlenging tot  – vooralsnog – eind oktober 2021.

Inhoud van de  functie:

Opstellen van nieuws- en persberichten; Verzorgen van interne nieuwsbrieven (content maken / redigeren, verzenden); Actueel houden van de websites van de bond; Plaatsen van berichten op social media; Aanspreekpunt voor media – woordvoeringsfunctie in overleg naar gelang interesse en ervaring; Aanspreekpunt voor extern fondsenwervingsbureau; Waar nodig en mogelijk: contact onderhouden met communicatie-partners (opmakers, vormgevers, redacteuren, drukkers, tekstschrijvers, fotografen); Waar nodig en mogelijk: mee organiseren en vormgeven van symposia en bijeenkomsten van Reddingsbrigade Nederland.

Profiel van de kandidaat:

Minimaal 2 jaar relevante ervaring op het gebied van communicatie en in contacten met media; Bij voorkeur afgeronde studie op het gebied van communicatie / journalistiek (HBO of WO); Goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk); Bij voorkeur hands on ervaring met DTP software en met verwerking van beeldmateriaal; Hands on ervaring met social media; Proactief; gedreven en resultaatgericht; kan zelfstandig werken combineren met werken in teamverband en met vrijwilligers; Flexibel: bereid te werken buiten kantooruren en in het weekend;  geen 9-tot-5 mentaliteit; Affiniteit met het werkterrein van de Reddingsbrigade c.q. hulpverlening in het algemeen; Beschikt over een rijbewijs B.

Reddingsbrigade Nederland biedt u:

Een veelzijdige en uitdagende functie in een boeiende en maatschappelijk relevante werkomgeving, binnen een zeer betrokken en enthousiast team van medewerkers; Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij de functie en werkervaring, op basis van de CAO Sport (schaal 8-9); Een aanstelling t/m eind september met een mogelijkheid voor verlenging tot – vooralsnog – eind oktober 2021.

Interesse?

Mail uiterlijk dinsdag 10 augustus avpetegem@reddingsbrigade.nl wat je aantrekt in deze functie en wat je daarin denkt te kunnen brengen voor ons.

Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Angelique van Petegem, 06 – 15 89 02 45, avpetegem@reddingsbrigade.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}