3

oktober

Dorus Rijkers Fonds overhandigt sleutel jubileumcadeau

Het 100-jarige Dorus Rijkers Fonds heeft officieel een deel van zijn indrukwekkende jubileumcadeau aan Reddingsbrigade Nederland overhandigd. Voorzitter Jelle Snoeks gaf vrijdag 29 september de sleutel van een nieuw reddingsvoertuig met daarachter een nieuwe reddingsboot op trailer aan bondsvoorzitter Leendert de Lange.

Vanaf links: Stephen Zwenger, Guust Jutte, Jelle Snoeks, Leendert de Lange, Jaap Willeumier en Kees Bosch ter gelegenheid van de sleuteloverhandiging. (Foto: Marc van Welsem)

Voor de gelegenheid in Maritiem Centrum Egmond kwamen zeven betrokkenen samen: Snoeks, Jaap Willeumier (penningmeester) en Kees Bosch (secretaris) namens Stichting Helden der Zee – Fonds ‘Dorus Rijkers’, en De Lange, Guust Jutte (directeur), Stephen Zwenger (hoofd Service Center) en Marc van Welsem (fondsenwerver / relatiemanager) namens Reddingsbrigade Nederland.

Preventie en samenwerking
Reddingsbrigade Nederland benutte deze bijeenkomst aan Boulevard Zuid in Egmond aan Zee om het Dorus Rijkers Fonds nogmaals te bedanken én om zijn vertegenwoordigers nader te informeren over brigadewerkzaamheden en ontwikkelingen. De bondsvoorzitter noemde de kracht van vrijwilligers in de organisatie en prees de inzet van meer dan honderd jaar op een preventieve boodschap naar het waterminnend publiek. Hij schonk niet alleen aandacht aan de verbinding van 149 lokale reddingsbrigades onder de landelijke koepel, maar ook aan het belang van samenwerken met hulpverleningspartners, waaronder de KNRM.

Technische rondleiding
Zwenger gaf een technische rondleiding in het onderkomen van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) in Maritiem Centrum Egmond, waarin tevens KNRM-station Egmond en de Egmonder Pinck zijn gehuisvest. Hij ging in op aspecten van reddingsmaterialen, liet zien dat hier de overlevingspakken van beide organisaties bij elkaar hangen en onderstreepte de samenwerking; ruim 90 procent van de ERB-leden is ook lid van de KNRM. De ondersteunende rol van Reddingsbrigade Nederland ten aanzien van materiaalonderhoud werd hieraan gekoppeld. In de communicatieruimte volgde een uitleg over de levensbelangrijke toezicht- en communicatiemiddelen. Daarna werd uitgebreid stilgestaan bij de combinatie van een Toyota Landcruiser en een doorontwikkelde RNR490 op trailer, die het Dorus Rijkers Fonds mogelijk maakte.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}