22

november

Chef de mission Jolanda van Dalen krijgt titel ‘Dame in the Order of Lifesaving’

Jolanda van Dalen, chef de mission van het Nationaal Team Lifesaving Senioren (NTLS) van Reddingsbrigade Nederland, kreeg donderdag 22 november een hoge onderscheiding tijdens het galadiner van de Wereldkampioenschappen Lifesaving in het Australische Glenelg. De International Life Saving Federation (ILS) gaf haar de titel ‘Dame in the Order of Lifesaving’.

Jolanda van Dalen met Erik van Daalen en Koen BreedveldVan Dalen was al op de hoogte gesteld van het eerbetoon, maar moest voor de officiële uitreiking wachten tot dit programmaonderdeel van de Lifesaving World Championships Adelaide 2018 (LWC 2018). Hierbij waren onder anderen Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, en Erik van Daalen, bondsbestuurslid (portefeuillehouder Sport) van Reddingsbrigade Nederland en voorzitter van de Sportraad, present. De ILS gaf als toelichting: ‘In recognition of your devotion to the cause of the saving of life in the aquatic environment’.
 
Reactie
In een eerste reactie laat Van Dalen weten: ,,Wow! Ik ben supertrots. Het is erg eervol deze onderscheiding te mogen ontvangen. Dank aan de ILS en Reddingsbrigade Nederland, mijn familie en alle lifesaving-vrienden voor het vertrouwen, de steun en de mogelijkheid die ik heb gekregen om het werk voor de lifesavingsport al die jaren te mogen uitvoeren.”

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}