1

december

CBF-Erkenning voor Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland is per 1 december 2022 een CBF-Erkend Goed Doel. De missie van het CBF is om bij te dragen aan een professionele goededoelensector die het vertrouwen heeft van donateurs. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door deze toezichthouder wordt uitgegeven.

Wat is de CBF-Erkenning?
Met de CBF-Erkenning laat Reddingsbrigade Nederland als organisatie zien dat zij voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het CBF stelt, dat je aan een Erkend Goed Doel gerust kunt geven, omdat je ervan uit kunt gaan dat die organisatie: daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF.

CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort van Reddingsbrigade Nederland toont op eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van de organisatie als Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het CBF-Erkenningspaspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}