8

maart

Buurbrigades helpen Reddingsbrigade Monster na duperende zwembadbrand

De jubilerende Reddingsbrigade Monster staat er niet alleen voor na de brand die thuiszwembad De Boetzelaer verwoestte. Op de ramp van donderdag 28 februari volgde uit diverse hoeken een hulpaanbod, waaronder van brigades in de nabijheid.

zwembad De Boetzelaer
(Foto: Roel Batelaan)

De brand ontstond ‘s avonds in een drankautomaat. Het vuur greep snel om zich heen en legde het complete gebouw in de as. Sinds de oplevering van het zwembad in 1974 was Reddingsbrigade Monster een van de huurders. ,,Een grote domper voor de directeur en medewerkers van De Boetzelaer, voor de gehele Monsterse gemeenschap, verenigingen en ook voor onze reddingsbrigade”, zegt voorzitter Roel Batelaan.
 
Oplossingen
Niet alleen het zwembad ging verloren, ook al het trainingsmateriaal van de 80-jarige Reddingsbrigade Monster. De afgelopen dagen stonden voor het bestuur in het teken van oplossingen bedenken. Hoe kan de vereniging zo goed mogelijk blijven draaien? De last hoeft echter niet alleen gedragen te worden. Zo boden de brigades van ‘s-Gravenzande en Den Haag zwemwater aan. De Delftse Reddingsbrigade toonde zich bereid om trainingsmateriaal uit te lenen. ,,Wij zijn erg blij met de hulp van onze buren. Voor ons zijn een paar punten belangrijk; de examens, opleidingen en het diplomazwemmen moeten sowieso doorgaan. Daarnaast hopen we onze leden te behouden; de jeugdleden van nu zijn de lifeguards van de toekomst. Wij zullen soms moeten improviseren, maar dat lukt ons als geen ander. Zo schuift onze vaste zwemavond een dag op. Het Naaldwijkse zwembad, op 6 kilometer afstand, biedt gelukkig uitkomst. Om een deel van de schade te kunnen vergoeden, wordt op 5 april een sponsorzwemtocht door onze jeugdleden gehouden.”

Auto’s, boten, waterscooters en kleding van Reddingsbrigade Monster bleven ongedeerd; dat alles is opgeslagen in een loods in Ter Heijde. Hierdoor zijn er geen gevolgen voor de strandbewaking in de zomer en de alarmploeg die 24/7 inzetbaar is.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}