7

maart

Bondspenning voor coördinator Tanja de Bie in Rayon Zuid

Het bestuur van Reddingsbrigade Nederland heeft de bondspenning toegekend aan Tanja de Bie. Zij was elf jaar coördinator van de Lifesaving-opleidingen in Rayon Zuid, voorheen Lagere Bondsopleidingen genoemd. Anne-Marie Prinsen, commissievoorzitter van Rayon Zuid, overhandigde haar dinsdag 28 februari de bijbehorende oorkonde en bloemen.

Anne-Marie Prinsen (links) met Tanja de Bie. (Foto: Rayon Zuid)

De Bie werd met de bondspenning verrast ter gelegenheid van haar afscheidsbijeenkomst, in het bijzijn van haar gezin, de overige commissieleden van Rayon Zuid en bestuursleden van Reddingsbrigade Boxtel. Zij kreeg hierbij te horen, dat ze zich volgens het bondsbestuur op een bijzonder verdienstelijke wijze heeft ingezet voor de doelstelling van Reddingsbrigade Nederland.

Beoordelaars en lokale reddingsbrigades
Prinsen memoreerde dat De Bie per 1 januari 2012 door het bondsbestuur werd benoemd tot coördinator Lagere Bondsopleidingen. ”Bij deze functie had je veel contact met beoordelaars en lokale reddingsbrigades. Je hebt veel mensen leren kennen, zien stoppen en op zien staan. Steeds heb je hun hulpvragen beantwoord als het ging om organisatie, papierwerk, problemen en taakbegeleiding. Daarbij stond je open voor andere ideeën. Je ontving en gaf feedback, ook aan Reddingsbrigade Nederland en de commissie van Rayon Zuid. Dit heeft ertoe geleid dat je mede aan de wieg stond van het ontstaan van de bijscholingen die nu binnen ons rayon worden georganiseerd voor beoordelaars, reddingsbrigades, examenvoorzitters en indirect ook leercoaches en PvB-beoordelaars.”

De Bie was van 2018 tot en met 2022 tevens vicevoorzitter van Rayon Zuid. Tijdens het laatste jaar is een beroep op haar gedaan om de honneurs van de voorzitter waar te nemen.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}