9

augustus

Bondscoaches maken nationale selecties voor EK Lifesaving in Italië bekend

De nationale selecties voor de Europese Kampioenschappen Lifesaving in het Italiaanse Riccione zijn bekend. Zowel senioren als junioren strijden tussen 17 september en 1 oktober namens Nederland om de podiumplaatsen. Ter voorbereiding beleefde het Nationaal Team Lifesaving Junioren (NTLJ) eind juli al een trainingsstage. Ook voor de senioren zijn gezamenlijke trainingsmomenten gepland.

EJK 2018
Brons op het onderdeel Beach Relay tijdens het EJK 2018 voor Marijn in ‘t Veld, Guido Brink, Rick Bongers en Christopher van Giesen. (Foto: RN)
 
Bondscoach Fedor Hes feliciteerde de navolgende senioren met hun kwalificatie en selectie voor het EK.
 
Vrouwen

Ela Hutten
Janneke Ras
Kitty Schiphorst Preuper

Mannen

Robert Hendriks
Roelof Stoetzer
Barry Hazenoot

Bondscoach Ruud Bex bepaalde, in samenspraak met teammanager Erik Willems en assistent-bondstrainer Wendy Hazenoot, de namen voor het NTLJ.
 
Meisjes

Fleur Beckers
Abigail den Boef
Renske Dalhuisen
Anne Dickens
Danique Klomp
Dyonne Klomp

Jongens

Bas van den Akker
Guido Brink
Rob van Grieken
Iwan Hobus
Seth van Hoften
Robin Kuiphof

Fysiotherapeut van het begeleidingsteam Tom Kuijpers en Jolanda van Dalen, als vertegenwoordiger van Reddingsbrigade Nederland, zijn eveneens present in Italië.
 
De website van de organisatie achter de Lifesaving European Championships biedt uitgebreide informatie. Daarop staan onder meer de programma’s voor de verschillende kampioenschappen (Masters, National Youth, National Open, Interclub Youth, Interclub Open) en de wedstrijdonderdelen, bestaande uit pool events en beach events. Kijk voor meer informatie ook op www.rednedlifesavingsport.nl.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}