7

mei

Binnenzwembaden mogen vanaf 11 mei weer open

Met ingang van 11 mei mogen binnenzwembaden weer open zijn. Dat is één van de maatregelen die vanavond bekendgemaakt zijn door het kabinet op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Per 29 april mochten de buitenbaden al open, alleen voor jonge bezoekers. Voor allen geldt: met inachtneming van de maatregelen, richtlijnen en protocollen.

Per 29 april mochten kinderen tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar (op 1.50 meter afstand) ook weer samen trainen in de buitenlucht. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan.

Partijen
De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren vrijdag 8 mei een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Dit protocol zorgt ervoor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen. Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden, zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.

De samenwerkende partijen in de zwembranche zijn: de Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), de Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), ZwembadpoliEnvaqua, het Deskundigenberaad Zwemwater (DBZ) van de regionale uitvoeringsdiensten (RUD), de Technische Universiteit (TU) Delft, ENVOZHISWA-RECRONEasySwim, de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB), de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), de Verenigde Signbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland (ZON), Dutch Lifeguards, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

De maatregelen van de Rijksoverheid zijn onder de kop ‘Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven’ hier te vinden.

Bron: Reddingsbrigade Nederland

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}