24

juni

Reddingsbrigade in actie bij de Peurbakkentocht

door Auto // in Persbericht

LEIDEN – De Leidse Reddingsbrigade heeft haar nut weer bewezen bij de Peurbakkentocht in Leiden. Een man klom ter hoogte van Annie’s uit zijn boot op een brug, om vervolgens aan de andere kant van de brug weer in de boot te springen. De hoogte, toch zo’n 2.5 meter, had hij verkeerd ingeschat. “De reddingsbrigade kon meteen in actie komen,” aldus schipper Pieter Naber. “We werden door de schipper van een boot geroepen. Voor op zijn boot zat een man met veel pijn in beide enkels. Op de kade stond het blauw van de mensen. We hebben toen besloten om hem zo snel mogelijk naar een rustigere plek te varen, waar de ambulance beter bij kon komen.”

Of de man echt zijn enkels heeft gebroken is niet duidelijk bij de Leidse redders. “De ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Omdat de ambulancebroeders ook vreesden voor eventueel rug- of nekletsel, is hij op een backboard en met een nekkraag om afgevoerd. Wij moesten toen weer verder aan het werk.”

De Leidse Reddingsbrigade was met twee boten aanwezig. Volgens Pieter was dit lastig om voor elkaar te krijgen. “We krijgen niet betaald voor het meevaren tijdens de Peurbakkentocht. Toch vonden we het belangrijk om met twee boten aanwezig te zijn. Zo kunnen we beter op de veiligheid letten tijdens een tocht met dit aantal boten.”

De Leidse Reddingsbrigade moet het vooral hebben van haar donateurs voor het uitvoeren van deze bewakingen. Ook sponsoren zijn meer dan welkom. Voor meer informatie kunt u kijken op www.lrb.nu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}